BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKocaeli’de sigara satışına boykot çağrısı----

Kocaeli’de sigara satışına boykot çağrısı

Kocaeli’de sigara satışına boykot çağrısı
11 Eylül 2019 - 15:46 www.finansgundem.com

Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası yönetimi, sigarada kar marjının düşmesi nedeniyle üyelerine boykot çağrısında bulundu.

Temmuz ayında sigara vergisinin arttırılması üzerine sigaraya paket başı ortalama 3 lira zam geldi. Ağustos ayında da asgari maktu vergi oranı artırıldı. Sigara fiyatları sürekli yükselirken fiyat artışını müşterilerine yansıtmak istemeyen büyük sigara üreticileri bakkalların kâr marjını düşürdü. Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası yönetimi firmaların bu kararına tepki göstererek, kent genelinde sigara boykotu çağrısı yaptı.

İŞTE TEMMUZ VE AĞUSTOS’TA GELEN ZAM ORANLARI

Bir paket sigara içindeki her bir dal sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarı, 4 Temmuz’da 0,2679 TL’den 0,2895 TL’ye çıkmıştı. Böylece bir paket sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarı 5.35 liradan 5.79 liraya yükselmişti.

Asgari maktu vergi tutarı 0,3899 TL olunca paket başına asgari maktu vergi tutarı 7.8 TL oldu. Sigaranın vergi oranı yüzde 67, maktu vergi tutarı ise 0,4539 TL olarak korundu. 

“YARI YARIYA KAR KAYBIMIZ VAR”

Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Bayram Kütük, kar kaybının yarı yarıya olduğunu belirterek, “Karton başına 5-6 lira olan kar marjımız bir grupta 3.7'ye bir başka grupta ise 4.1'e geriledi. Neredeyse yarı yarıya bir kar kaybımız var. Bazı bölgelerde ve ilimizde sigara satılmaması yönünde eylemler yapılmaya başlandı” diye konuştu. 

“KİTLESEL BİR KARŞI DURUŞ KARŞILAYACAĞIZ”

Kitlesel bir karşı duruş hazırlayacaklarının altını çizen Kütük, “Bin 500 üyemizden yaklaşık 200 tanesinde sigara satışları durdu. Biz yaptığımız satışın karşılığını almak istiyoruz. Ancak firmalar bunu yapmıyor. Bugün genel başkanımızla görüşeceğiz. Kitlesel bir karşı duruş için hazırlanacağız” ifadelerini kullandı. (Uğur Enç/Sözcü)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)