BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKartaltepe ‘muhtar’ adayı kadın gazetecinin manifestosu----

Kartaltepe ‘muhtar’ adayı kadın gazetecinin manifestosu

Kartaltepe ‘muhtar’ adayı kadın gazetecinin manifestosu
17 Ocak 2019 - 12:36 www.finansgundem.com

Y. Didem Koryürek Armutlu, gazeteci ve bir anne… “Tozunu, toprağını yuttum” derler ya o da öyle bir Bakırköylü. Şimdi ilçesine, mahallesine hizmet için oy istiyor. Kartaltepe Mahallesi ‘muhtar’ adayını dinliyor.

SERAP SÜRMELİ-FINANSGUNDEM.COM/ÖZEL

Kartaltepe'nin ilk kadın muhtar adayı Y. Didem Koryürek Armutlu, Bakırköy’de ‘her mahalleye kadın muhtar adayı’ sloganıyla yola çıkmış.  Gazeteci Armutlu, yılların Bakırköylüsü.  “Bakırköy'de ortak akıl, toplumcu yönetim isteyen, demokrat, aydınlık fikirli herkesin ortak adayıyım” diyen, 37.778 kişilik nüfusuyla nice koca ilçeyi geride bırakan Kartaltepe için hazır olduğunu söyleyen Didem Hanım, “Neden adaysınız?” sorusuna şu yanıtı veriyor: “Parti, din, dil, cinsiyet ayrımı yapmadan yaşadığınız mahallede söz sahibi olmak, daha yaşanılabilir bir mahalleyi birlikte yaratmak, bu amaç doğrultusunda bir meclis oluşturmak, mahalle ile ilgili bütün kararları bu meclis aracılığıyla almak, yani mahallemizi hep birlikte yönetmek için adayım…” 

YÜKSEK TEMPOLU ÇALIŞMA 

Peki, 31 Mart Yerel Seçimleri için ‘muhtarlık’ bayrağını açan Armutlu, vatandaşın gönlünü kazanmak adına nasıl bir çalışma yürütüyor? Yılmadan her sokağa gitmeye, kapıları çalmaya, esnafı ziyaret etmeye çalıştığını anlatırken performansını da ortaya koyuyor. “İnsanlar karşılarında eğitimli ve gazeteci bir kadın gazeteci görünce şaşırıyorlar” diyor. Devam ediyor: “Ben de 'muhtarlık sadece mühür basma yeri' değil. Mahalleliye dokunarak, hep birlikte, hepimiz için projeler üretebiliriz. Başka bir mahalle mümkün diyorum”. 

İŞTE KADIN MUHTAR ADAYININ MANİFESTOSU 

İşte Kartaltepe Mahallesi ‘muhtar’ adayı Y. Didem Koryürek Armutlu’nun ‘hedeflerini’ gözler önüne seren manifestosu… 

NEDEN ADAYIM? 

HEP BİRLİKTE YÖNETMEK İÇİN; 
*Parti, din, dil, cinsiyet ayrımı yapmadan yaşadığınız mahallede söz sahibi olmak, daha yaşanılabilir bir mahalleyi birlikte yaratmak bu amaç doğrultusunda bir meclis oluşturmak ve mahalle ile ilgili bütün kararlan bu meclis aracılığıyla almak, yani mahallemizi hep birlikte yönetmek için adayım.

*Kuracağımız iletişim hattı ile 24 saat ulaşılabilir, şeffaf ve hesap veren bir mahalle yönetimi oluşturmak için adayım. 

KADINLAR İÇİN;
*Değişimin en önemli dinamiği olan kadınların yaşadıkları mahallede daha fazla söz sahibi olmaları için adayım

YAŞANABİLİR BİR MAHALLE İÇİN;
*Çevre temizliği, yolların bakımı, çöplerin düzenli toplanması, sokak ve park aydınlatma­ları, park soruna tabelalar gibi hepimizin ortak yaşamını ilgilendiren konularda mahalle halkı ve esnafımızın sıkıntılarını yerel yönetimlere en hızlı sekide ulaştırmak için adayım. 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HAKLARIMIZI SAVUNABİLMEK İÇİN;
*İlçemizin en önemli sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm konusunu sadece müteahhitlerin rant hırsına bırakmayıp,  ilgili meslek odaları ile iş birliği yaparak, haklarımızı, mülklerimizin gerçek değerini öğreneceğimiz çalışmalar yapmak için adayım. 

DEPREME HAZIRLIKLI OLABİLMEK İÇİN;
*Deprem bölgesinde bulunan semtinizde deprem toplanma alanları, ilkyardım, mahalle koordinasyonu gibi hayatta kalmamızı sağlayacak olan bilgileri öğrenebileceğiniz eğitimler düzenlemek için adayım. 

DAYANIŞMAYI BÜYÜTMEK İÇİN;
*Mahallemizdeki ihtiyaç sahiplerini belirlemek. sosyal yardımlardan faydalanmalarına yardımcı olmak, kadınların el emeğini değerlendirebileceği park pazarları, çocuk etkinlikleri gibi çalışmalar yapmak için adayım. 

HAYVAN DOSTLARIMIZ İÇİN;
*Yaşamı ve mahallemizi paylaştığınız sokak hayvanları için barınak. ücretsiz mama ve aşı olanakları sağlayabilmek için adayım.

Y. DİDEM KORYÜREK ARMUTLU KENDİNİ ANLATIYOR 

“1970 Yılında İstanbul'da doğdum. Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde okudum, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü’nden mezun oldum.

I990 yılında muhabir olarak gazetecilik hayatıma başladım. Parlamentodan Dergisi, ATV Haber, CNBC-E, EuroSport, AL-Jazeera, TRT ve Tele-1 adlı yayın kuruluşlarında muhabirlik, editörlük ve yönetmenlik yaptım. Temiz Eller, Böyle Gitmez. Hey Taksi. Filistin'de Kadın Olmak, Gidenlerin Ardından gibi televizyon programlarında görev aldım.

Bir insan, bir kadın ve bir gazeteci olarak çağdaş, bilimsel, laik, cumhuriyet değerlerini önemseyen, çevre ve hayvan haklarına duyarlı, sanatın yaşamdaki değerinin farkında, birleşik mücadeleyi savunan biri olarak yaşamaya çalıştım.

Evli ve bir çocuk annesiyim.”

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nebahat BAYRAKTAR26 Ocak 2019 21:26

    Bakırköy ve bizler için umut verici değişimi sağlayabilcek, cesur, yüreği sevgi dolu, çalışkan ve üretken Didem'in aday olması mutluluk verici. Başarılar...

  • Halit ARMUTLU 18 Ocak 2019 12:49

    Çalışmalarında başarılar dilerim. Seçimi kazanacağına ve mahallene çok değerli hizmetlerde bulunacağına inanıyorum. Allah gücünü artırsın kızım. Bol şanslar. Kayınpederin

  • Fikret Karakaş17 Ocak 2019 16:35

    Gerektiği kadar değil, gerektiğinden fazlasını yapacağı inancındayım. Başarılar.

  • Gülen Ünvanlı17 Ocak 2019 13:43

    Çok beğendim umarım başkanlığa kadar yükselir..Bol şans dilerim Didem Koryürek

  • Yeter yertutan 17 Ocak 2019 13:25

    Bakırköy de yaşayan bir vatandaş olarak çok İş yapılması gerektiğine inanıyorum. Eski bir belediye çalışanı yeni bir kadın girişimci olarak da kesinlikle bir kadın eli değmeli diyorum. Bakırköy'e. En kısa zamanda sizinle görüşme talebinde bulunuyorum. Sevgiler.