BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKaramehmet para bulamıyor----

Karamehmet para bulamıyor

Karamehmet para bulamıyor
21 Aralık 2018 - 11:58 www.finansgundem.com

İş adamı Mehmet Emin Karamehmet, sipariş ettiği 4 gemide finansman sorunu yaşadı

Çukurova Holding'in patronu Mehmet Emin Karamehmet, 4 adet 'aframax' tipi geminin finansmanını karşılayamadı, bu gelişme üzerine tersanenin anlaşmayı durdurduğu iddia edilyor. Gemilerin her biri 50 milyon dolar değerinde.

İşadamı Mehmet Emin Karamehmet'in eylül ayında Hanjin Subic'e siparişini verdiği 4 geminin finansmanını karşılayamadığı, bunun üzerine tersanenin inşasına başlanan bu gemilerden ikisi için Yunan denizcilik şirketi Unisea Shipping ile anlaştığı iddia ediliyor.

İngiltere merkezli dünyanın önde gelen denizcilik yayınlarından Tradewinds'in Dünya gazetesinde yer alan haberine göre; Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Turkcell'in kurucusu ünlü iş adamı Mehmet Emin Karamehmet, Filipinler merkezli Hanjin Subic Tersanesi'ne eylül ayında verdiği 4 aframax tipi geminin finansmanını karşılayamadı. Her biri yaklaşık 50 milyon dolar değerinde olan tankerlerin, 2020 yılının ilk çeyreğine kadar Karamehmet'in denizcilik şirketine teslim edilmesi planlanıyordu. Ancak, Karamehmet'in bu gemilerin finansmanı konusunda sıkıntı yaşadığı, bu nedenle tersanenin anlaşmayı durdurduğu kaydedildi.

İki gemi için Yunan armatörle anlaştı

Hanjin Subic'in, siparişi verilen gemilerden ikisi için Yunanlı armatör Unisea Shipping ile anlaştığı iddia edildi. Buna göre Unisea, 113 bin DWT'lik iki gemiyi 2020'nin son çeyreğinde göre teslim alacak. Öte yandan tersane sahiplerinin Karamehmet'in finansman sağlamayı başarması durumunda, Unisea ile yapılan anlaşmayı durdurabileceği belirtiliyor. Ntv

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SAMİM30 Aralık 2018 23:53

    YUNANLILAR ALDIYSA KÖTÜ MÜ ETMİŞLER.  SONUÇTA KOMŞULARIMIZ. PARAYI VEREN ÇALAR DÜDÜĞÜ.

  • sessiz bankacı25 Aralık 2018 16:33

    Hastalandığında Yapı Kredi'nin Karaköy'deki sağlık merkezine giderdi diğer çalışanlar gibi. Şimdi bazı patroniçelerin yaptığı gibi binaya geldiğinde asansör filan rezerve edilmez, herkesle sohbet ederdi. Kalitesi Türkiye için fazlaydı. Bu dönemlerin adamı değil maalesef.

  • ArapBingöl 22 Aralık 2018 13:35

    Allah yardımcısı olsun Karamehmet düzgün bir işadamı yapılan yalan yanlış haberler iftirallar bunu işadamlarına yaptıranlar utansın yazıklar olsun adam ülkesi için herşeyi yapmasına Rağmen mükafatıysa yalan haber mükafatıysa malı elinden alınması Adalet bu

  • 1Borsacı22 Aralık 2018 05:55

    Bence adam iyi çevrei köyüydü. Yanında çalışan banka müdürleri zengin işi adamı oldu kendisi züğürt ağa oldu. Tez zor durumdan kurtulması ve itibarını kazanmasını dilerim.

  • ismail21 Aralık 2018 17:19

    hiç resmi değişmiyor karanlık olduğu burdan belli gören varmı acaba kendisini

  • kaan 21 Aralık 2018 17:03

    türksel bu sefer kesnın elinden gider

  • dd21 Aralık 2018 16:12

    SENİN CEBİN PARA BULMAZ ZATEN. ZÜĞÜRT AĞA.

  • misafir21 Aralık 2018 14:49

    Devlet bankalarından geri ödemesiz kredi alır yine Sn.Karamehmet, sorun yaşatmazlar...

  • realist21 Aralık 2018 14:02

    Bir zamanlar Türkiye'nin yarısını faturaya bağlayan adamdır kendisi.