BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul uçtu, sahiller doldu taştı----

İstanbul uçtu, sahiller doldu taştı

İstanbul uçtu, sahiller doldu taştı
12 Temmuz 2018 - 07:08 www.finansgundem.com

Türk turizmi rekora doymuyor. Ülkeye gelen dış hat yolcu sayısı kimi turistik bölgelerde geçen yıla göre yüzde 110 arttı. İstanbul dolup taşıyor, Antalya ve Bodrum’a yabancı akını var

Türk turizmi, ‘rekorlar yılı’ olan 2018’de ilk yarıyı yüksek büyümeyle geride bıraktı. Yabancı turistin yeniden en çok tercih ettiği tatil rotası haline gelen Türkiye, pek çok şehrinde havalimanlarında yüksek yolcu trafiğine sahne oluyor. Artan yabancı turist sayısı havalimanları yoğunluklarında da dikkat çekiyor.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye genelinde yılın ilk yarısında dış hat yolcu sayısı yüzde 17’ye yaklaşan bir büyüme gösterdi. Bu büyümeyi en çok İstanbul’daki havalimanları destekliyor. İstanbul AtatürkHavalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanına yılın ilk yarısında gelen dış hat yolcu sayısı toplamda 28.3 milyon oldu. Bu sayı 2017’nin aynı döneminde 24.1 milyon kişi olarak gerçekleşmişti.

‘12 milyonu geçeceğiz’

Yaz mevsimi nedeniyle yolcu trafiği, sahil bölgelerinde de her geçen gün artıyor. AntalyaHavalimanı’nda geçen yılın ilk 6 aylık döneminde 6 milyona yaklaşan yabancı yolcu sayısı, bu yılın aynı döneminde 8 milyon kişiyi geçti.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı, yüksek sezon olan bölgede tüm otellerin tam kapasitede çalıştıklarına dikkat çekti. Yağcı, “Antalya bölgesinde yüzde 30 - 40’a varan yabancı turist artışını her yerde görmek mümkün. En az kapasiteyle çalışan yerler bile yüzde 90 dolu. Antalya olarak ilk hedef 12 milyon turist sayısını geçip yeni rekorlara ulaşmak” dedi.

Bölgeyi tercih eden yabancı turistlerin başında her zaman olduğu gibi yine Ruslar var. Almanya, İngiltere, Ukrayna ve Hollanda’da Rusya’yı tercih eden ve çift haneli büyümeler görülen ülkeler oluyor.

‘Her pazarda yüksek büyüme’

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Türk turizminin en iyi yılı olan 2014’ü bu yıl geçeceklerini belirterek, 40 milyon turiste ulaşılacağını söyledi. İşler, “Ege’yi tercih eden ülkeler sırasıyla Almanya, İngiltere, Hollanda, Fransa, İran ve Rusya. Yerli turist de oldukça yüksek. Her pazarda yüksek büyüme yaşıyoruz” diye konuştu. Bölgeye iki havalimanıyla bu yıl 1.5 milyon yabancı geldi. (Duygu Erdoğan - Milliyet)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)