BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaUmman Denizi'ndeki patlama sonrası petrol fiyatları yükseldi----

Umman Denizi'ndeki patlama sonrası petrol fiyatları yükseldi

Umman Denizi'ndeki patlama sonrası petrol fiyatları yükseldi
13 Haziran 2019 - 15:35 www.finansgundem.com

Umman Körfezi ve Hürmüz Boğazı'nda iki petrol tankerinin şüpheli şekilde saldırıya uğramasının ardından, petrol fiyatları yüzde 4 yükseldi.

İran'ın yakınlarındaki Umman Körfezi ve küresel yakıt tüketiminin beşte birinin geçtiği Hürmüz Boğazı'nda iki petrol tankerinin şüpheli şekilde saldırıya uğramasının ardından, petrol fiyatları yüzde 4 yükseldi.

Sevkiyat kaynakları petrol naftası taşıyan Marshall adaları bandıralı Front Altair ve metil alkol taşıyan Panama bandıralı Kokuka Courageous'un boşaltıldığını ve mürettebatın güvende olduğunu belirtti.

Front Altair'i kiralayan, tankerin "bir torpidobot tarafından saldırıya uğradığından şüphelenildiğini" söyledi.

Kokuka Courageous'u kiralayan ise tankerin "şüpheli saldırı" sonucu zarar gördüğünü, ancak kargo gemisinin sağlam olduğunu söyledi.

Bu şüpheli saldırılar geçen ay Fujairah Emirliği'ndeki gemilere düzenlenen sabotaj saldırılarını izliyor.

Brent ham petrol vadeli işlemleri yüzde 4.45 artışla 62.64 dolara yükseldikten sonra yüzde 4.19 artışla 62.48 dolarda bulunuyor.

ABD ham petrolü vadeli işlemleri ise yüzde 3.85 artışla 53.11 dolara yükseldikten sonra yüzde 2.12 artıda 53.26 dolarda bulunuyor.

Bahreyn merkezli ABD Donanması Beşinci Filosu, "bildirilen saldırıları" takiben acil yardım çağrıları aldıktan sonra tankerlere yardım ettiğini söyledi.

İngiltere Deniz Ticareti Operasyonları durumu araştırmakta olduğunu söyledi. İran haber ajansına göre, İran arama kurtarma ekipleri Umman Körfezi'ndeki iki hasarlı tankerden 44 denizciyi kurtardı.

Umman Denizi'ndeki patlamalar dünyayı sarstı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)