BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİngiltere’nin 4 büyük gayrimenkul firmasına yolsuzluk soruşturması----

İngiltere’nin 4 büyük gayrimenkul firmasına yolsuzluk soruşturması

İngiltere’nin 4 büyük gayrimenkul firmasına yolsuzluk soruşturması
04 Eylül 2020 - 17:54 www.finansgundem.com

İngiltere’nin rekabet kurulu CMA ülkenin dört büyük emlak şirketinin arsa kiralarında hileli satış ve yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle icra davası açtı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere rekabet kurulu haksız sözleşme şartları ve hileli satış şüphesiyle ülkenin en büyük dört inşaat şirketine soruşturma açtı. İngiltere Rekabet ve Piyasalar Dairesi’nden (CMA) cuma günü yapılan açıklamaya göre, inşaat şirketleri Barratt Developments Plc, Countryside Properties Plc, Persimmon Plc ve Taylor Wimpey Plc aleyhinde icra davaları açıldığı bildirildi. Bloomberg’in haberine göre düzenleyici kuruluş şubat ayında, herhangi bir şirketi tanımlamadan uzun zamandır devam eden iddialar üzerine harekete geçeceği konusunda uyarmıştı.

Bildiride dava sürecinin “CMA'nın kira sözleşmelerindeki arsa kiraları ile ilgili potansiyel olarak haksız şartlara dair rahatsız edici kanıtların ortaya çıkarmış olmasının ve potansiyel hileli satışların ardından” geldiği belirtildi. Kira hakkıyla ev sahibi olan alıcıların haksız muameleye tâbî tutulmuş olabilecekleri endişesi de bildiriye eklendi.

CMA, davadan elde edilen olası sonuçların şirketlerden iş yapma tarzlarını değiştirme veya gerekirse firmaları yüksek mahkemeye verme şeklindeki yasal vaatleri içerdiğini belirtti.
İngiltere’de aynı binayı işgal eden dairelerde, alıcılar genellikle mülkiyeti bulunduğu arazi sahibine arsa kirası olarak bilinen sınırlı bir yıllık kira toplamı ödemesi gereklidir. Ama İngiltere'nin en büyük inşaat şirketleri bu uygulamayı tek bir ailenin oturabildiği evler için de genişleterek ek gelir sağlayarak uzun vadeli yatırım fonları üzerinden kâr elde etmeyi hedefledi.

Kiraların her on yılda iki katına çıkmasıyla evlerin satışları yapılamadı. Bu ev sahiplerinin kendi mülkiyetlerini satamaması anlamına geldi.

Çok sayıda inşaat şirketi daha önce iddiaları kabul etmiş ve kiralık evlerin satışını kısma sözü vermişti. İddiaya göre inşaat şirketi Taylor Wimpey mülkiyet hakkı üçüncü kişilere rahatsız edici şartlarda satılan ev sahiplerinden arsa kirası pazarlıkları sonucu 130 milyon sterlin gelir elde etti. İnşaat şirketleri CMA’in suç duyurusu ardından soruşturma sürecinde piyasa düzenleyicisi kurum ile birlikte çalışmayı hedeflediklerini bildirdi.

İngiltere emlak piyasasında tarihi yükseliş

 

İngiltere’nin kalkınma bütçesi rüşvet fonuna dönüşebilir

 

Kovid-19 salgını New York'ta emlak sektörünü vurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)