BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİngiltere’de evde çalışma uygulamaları emekliyi vuracak ----

İngiltere’de evde çalışma uygulamaları emekliyi vuracak

İngiltere’de evde çalışma uygulamaları emekliyi vuracak
24 Haziran 2020 - 14:50 www.finansgundem.com

Evde çalışma uygulamalarının başarılı olması ofislere ihtiyacı azaltıyor ve emlak fiyatları da aynı hızla düşüyor. İngiltere’de gayrimenkul fiyatlarına bağımlı olan emeklilik fonları bu durumdan olumsuz etkilenebilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çalışanlar korona virüs salgını boyunca evden çalışmaya daha alışkın hale geldikçe, İngiltere'de ticari gayrimenkul fiyatları da düşüş tehdidi altına girdi. Şirketler mülkiyet gereksinimlerini gözden geçiriyor ve gayrimenkul fiyatlarını büyük bir riskle karşı karşıya. Bu durum ayrıca büyük ölçüde gayrimenkul şirketlerine bağlı olan emeklilik fonlarını da ciddi biçimde etkileyebilir.

Borsa şirketi Peel Hunt'ın Ticari Emlak Analisti Matthew Saperia Marketwatch’a yaptığı açıklamada, "Tartışmalı bir şekilde, piyasa ve ofis gayrimenkulü sahiplerine yapılan net varlık değeri indirimleri göz önüne alındığında varlıklarda yeniden fiyatlandırma bekleniyor" diyerek uyardı. Saperia korona virüsün kiraları düşüreceğini ve kiracıların daha fazla esneklik talep edeceğini söyledi.

İngiltere’de emlak fonlarının büyük bir kısmı ofis fiyatlarından ciddi biçimde etkileniyor. Sermaye yönetimi firması Kames’in 442 milyon sterlinlik İngiltere gayrimenkul getirili fonunun yarısından fazlası ofis gayrimenkullerini içeriyor. Benzer bir şekilde Aviva’nın 411 milyon sterlinlik İngiltere gayrimenkul fonunun en büyük katkısını %35’lik değerle ofis gayrimenkulleri oluşturuyor.

Sektör salgından sonra da evde kalmayı planlıyor

Dünyanın en büyük ofis gayrimenkulü komisyon şirketi Instant Offices’ın raporuna göre, İngiltere’de korona virüs önlemlerinin bitmesinin ardından çalışanların yarısına yakını evde çalışmaya devam edebilir. Raporda ayrıca, finans yöneticilerinin %70'inin maliyetleri düşürmek için korona virüsten sonraki dönemde işgücünün bir kısmını ofis dışı rollere taşımayı planladığı da belirtiliyor.

Instant Office’in İngiltere, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgeleri Baş Yöneticisi John Duckworth konuya ilişkin “Şimdiye kadarki en büyük sosyal çalışma deneyi tamamlanmak üzere ve işe yaradı. Çalışma yelpazesinde daha önce hiç olmayan bir durumun seçimi şu anda mümkün” ifadelerine yer verdi. Duckworth bu durumun emlak fiyatlarına etkisine ilişkin, “Bana kalırsa uzun vadeli bir kira kontratı imzalamak isteyen herkes ve her holding bu yeni durumun temsil ettiği sorumluluğu göz önünde bulunduracaktır” ifadelerine yer verdi.

Finans çalışanları ofise dönmek istemiyor

 

Finans çalışanlarına zorunlu izin şoku

 

İngiltere, bazı ülkelere tatil dönüşü karantinayı kaldırabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)