BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİngiltere'de emlak sektörüne can verecek tasarı----

İngiltere'de emlak sektörüne can verecek tasarı

İngiltere'de emlak sektörüne can verecek tasarı
06 Temmuz 2020 - 14:36 www.finansgundem.com

Korona virüsün sebep olduğu ekonomik krizden en çok yara alan ülkelerden birisi olan İngiltere’de ekonominin toparlanması oldukça ses getirecek için bir dizi önlem planının hafta içi açıklanması bekleniyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak ülkenin ekonomik darboğazdan toparlanması için ev sahibi olmak isteyenlerin damga vergisinden muaf tutulmasını öneren bir tasarı hazırladı.

The Times’ın haberine göre, Sunak’in bu hafta içinde açıklamayı planladığı tasarıda İngiliz vatandaşların damga vergisi yükümlülük eşiği 125 bin sterlinden 500 bin sterline çıkarılıyor. Eşiğin geçici bir süreyle yükseltilmesi sonbahar bütçesinde yer alması beklenirken tasarının geçici bir süre uygulanıp ülkedeki emlak piyasasının hareketlendirilmesi amaçlanıyor.

İngiltere Maliye Bakanı’nın Çarşamba günü açıklayacağı ekonomi destek planında restoran, pub ve kafelerden geçici bir süre katma değer vergisi alınmaması da dahil olmak üzere bir dizi tedbirle hizmet sektöründeki 2,4 milyon İngiltere vatandaşının işlerinin korunması amaçlanıyor.

Sunak ayrıca şirketlere aldıkları her yeni çalışan için 1000 sterlin vermeyi ve kitlesel işsizlikten kaçınma girişiminin bir parçası olarak milyarlarca sterlinlik “yeşil meslekler” paketini de açıklayacak. Gençlerin iş bulmalarına yardımcı olmasını amaçlayan 100 milyon sterlinlik stajyer yardımı da paketin içerisinde. Geçtiğimiz gece İngiltere Hükümeti; tiyatroların, müzelerin, galerilerin ve müzik mekanlarının kapanmasını engellemek için sanat alanında 1,87 milyar sterlinlik kredi ve hibe paketi açıkladı.

Sunak, korona virüsün neden olduğu ekonomik krizin en büyük darbesini gen insanların çekeceği konusunda endişeli. İngiltere Maliye Bakanı bunun bir “sosyal adalet” meselesi olduğunu belirtiyor.

İngiltere vergi indirimine gitmeye hazırlanıyor

 

'Gökyüzünün Kraliçesi' için yolun sonu göründü

 

Louvre Müzesi yeniden ziyarete açıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)