BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere Merkez Bankası: Brexit’in hasarı pandemiden fazla----

İngiltere Merkez Bankası: Brexit’in hasarı pandemiden fazla

İngiltere Merkez Bankası: Brexit’in hasarı pandemiden fazla
24 Kasım 2020 - 15:55 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, Brexit’te anlaşmaya varma konusunda yaşanacak başarısızlığın, İngiltere ekonomisine uzun süreli darbe vuracağını söyledi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, anlaşmasız Brexit’in ekonomik sonuçlarının uzun vadede, korona virüs pandemisinin neden olduğu hasardan büyük olacağını söyledi. Bailey, Brexit geçiş süresi Aralık ayının sonunda dolduğunda, anlaşmaya varma konusunda başarısız olunursa, ülkeler arası ticaretin darbe alacağını ve gelecekte ekonomik bir işbirliği için ihtiyaç duyulan, Londra ile Brüksel arasındaki iyi ilişkileri zedeleyeceğini ifade etti.

Avam Kamarası’nın Hazine toplantısında, milletvekillerine konuşan Bailey, İngiltere’de pandeminin ve ikinci tur karantinaların ekonomi üzerinde büyük kısa vadeli etkileri olacağını söyledi. 

Ancak Bailey, “uzun vadeli etkiler bence, korona virüsün uzun vadeli etkilerinden daha büyük olacak. Bir ticaret anlaşmasına varılması iyi olacak, bundan hiçbir şüphem yok” dedi.

Geçiş sürecinin sona ermesine bir aydan az zaman kaldı ve Londra ile Brüksel arasında bir ticaret anlaşması finalize olmak üzere. Ancak yetkililer karşılıklı uzlaşının sağlanamaması halide, anlaşmanın gerçekleşmeme riskinin mevcudiyetini koruduğu konusunda uyarıda bulundu.

The Guardian’ın haberine göre, İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, korona virüsün İngiltere ekonomisi üzerinde, anlaşmasız bir senaryodan daha büyük bir tehdit olduğu konusunda ısrarcı olarak, İngiltere’nin Avrupa Birliği’yle anlaşma imzalamak için taviz vermemesi gerektiğini savundu. Sunak yalnızca İngiltere’nin “her koşulda fayda sağladığı” bir durumda tercih edilebileceğini söyledi. Ancak Bailey, “bir ticaret anlaşmasının hem İngiltere’nin hem de Avrupa Birliği’nin çıkarları için faydalı olduğunu” ifade etti.

Bailey’nin açıklamaları, London School of Economics’in Değişen Avrupa’da İngiltere başlıklı araştırmasının ardından gerçekleşti. Araştırmaya göre, anlaşmasız sonuçlanacak Brexit’in uzun vadede ekonomi üzerindeki etkileri, pandeminin yarattığı hasardan iki ya da üç kat daha fazla olacak. Araştırma konusunda soruları yanıtlayan Bailey, ekonomik modellerin, uzun vadede sonuçlar olacağını gösterdiğini söyledi. Bailey’e göre, İngiltere’nin yeni ticaret ilişkilerine alışması uzun sürecek.

Bailey, “ekonominin gerçek yanının, ticaret profilindeki değişime ve açıklıktaki değişime uyum sağlaması çok daha uzun zaman gerektiriyor” dedi. Korona virüs pandemisi ve karantina önlemleriyle, İngiltere ekonomisi bu yılın bahar aylarında tarihin en derin resesyonunu yaşadı ve gayri safi yurtiçi hasılada, ikinci çeyrekte %20 düşüş görüldü.

Ekonomi korona virüsün ikinci dalgasının baskısı altında kalmaya devam ederken, yaz aylarında görülen hızlı iyileşmeye rağmen, İngiltere Merkez Bankası pandeminin uzun vadede kalıcı hasarlar bırakacağını tahmin ediyor. Anlaşmasız sonuçlanacak bir Brexit, bu yılın ilk dönemlerinde pandeminin neden olduğu büyüklükte bir hasar vermeyecek. Ancak London School of Economics’in araştırmasına göre, önümüzdeki on yılda, İngiltere’nin gayri safi yurtiçi hasılası, Avrupa’nın geri kalanına kıyasla %8 daha düşük olacak.

AB, Moderna'dan 1.9 milyar doz aşı alacak

 

Aşının pahalı olmasının bedeli ağır olacak

 

İngiltere Noel için hazırlık yapıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)