BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere altyapı bankası kuracak----

İngiltere altyapı bankası kuracak

İngiltere altyapı bankası kuracak
23 Kasım 2020 - 08:57 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde ekonomisi ağır darbe alan AB ile yollarını ayırmak için masada olan İngiltere, yatırımları artırmak için altyapı bankası kuracak.

İngiliz hükümeti, altyapı projelerine yatırımı artırmaya yardımcı olmak için ulusal bir altyapı bankası kuracağını açıkladı.

Hazine yaptığı açıklamada, "Yeni banka, ulaşım, yenilenebilir enerji ve dijital bağlantı gibi hayati altyapı projelerine özel sektörle birlikte ortak yatırım yaparak İngiltere'nin Net Sıfır taahhütlerini yerine getirmede ve ülke genelinde seviye atlamada kilit bir rol oynayacak" dedi.

Ulusal Altyapı Stratejisinin bir parçası olarak önümüzdeki hafta lansmanı yapacak olan Maliye Bakanı Rishi Sunak, "Altyapı yatırımları, Birleşik Krallık'ın salgından daha iyi ve daha çevreci bir şekilde yeniden inşa etmesi için kilit faktör olacak" dedi.

Hazine'ye göre, İngiltere'nin gelecekteki altyapı projelerinin neredeyse yarısının özel olarak finanse edileceği tahmin ediliyor ve önümüzdeki yıl faaliyete geçecek olan bankanın, hükümetin önümüzdeki beş yıl içinde 600 milyar pounddan (800 milyar dolar) fazla yatırım yapma taahhüdünü yerine getirmesine yardımcı olması bekleniyor.

Sunak: İngiltere, AB ile anlaşmaya varmak istiyor

 

Çinli bankalar Türk bankalarını örnek alıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)