BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIMF kurlara müdahaleler konusunda uyardı----

IMF kurlara müdahaleler konusunda uyardı

IMF kurlara müdahaleler konusunda uyardı
22 Ağustos 2019 - 08:52 www.finansgundem.com

IMF, faiz indirimleri ve ticaret dengesini iyileştirmek için kurlara müdahaleler konusunda uyardı.

IMF, hükümetlerin para politikasını gevşeterek veya piyasaya müdahale ederek para birimlerini zayıflatmalarının uluslararası parasal sistemin çalışmasına zarar vereceği ve tüm ülkeler için durumu kötüleştireceği uyarısında bulundu.

IMF baş ekonomisti Gito Gopinath, bu hafta Jackson Hole'da global merkez bankacılar toplantıları öncesinde yaptığı değerlendirmede, "Para politikasının gevşetilmesinin bir ülkenin para birimini ticaret dengesini kalıcı bir şekilde iyileştirmek için yeterli olacağını görşüne çok fazla itibar etmemek gerekli. Para politikası tek başına, ticaret dengesini sağlamak için gerekli büyük ve ısrarcı devalüasyonları teşvik etmesi muhtemel değil" dedi.

IMF araştırmacıları ayrıca, kurlardaki değer kaybını dengeleyecek telafi edici ikili tarifelerin toplam ticaret dengesizliklerini azaltmalarının muhtemel olmadığını, çünkü esas olarak ticareti diğer ülkelere yönlendirmek anlamına geleceğini de ifade ettiler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)