BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİmamoğlu'ndan Yıldırım'a: Seçimi murdar ilan etmesi hukuka saygısızlık----

İmamoğlu'ndan Yıldırım'a: Seçimi murdar ilan etmesi hukuka saygısızlık

İmamoğlu'ndan Yıldırım'a: Seçimi murdar ilan etmesi hukuka saygısızlık
15 Nisan 2019 - 17:19 www.finansgundem.com

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın sözlerine cevap verdi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı Ekrem  İmamoğlu basın açıklaması düzenledi.

İmamoğlu'nun 2. Koordinasyon merkezinde yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde:

Gerçekleri konuşmak lazım. İnsanların günlük hayatında neler yaşadıklarını hissetmek gerçekliktir.

Türkiye'ye sermaye akışı durdu. Sıfır noktasında. Ülkeden tersine bir sermaye akışı başladı. Şirketler ekonomik durgunluk nedeniyle mali sıkıntılar içerisinde konkordato ilanı yapıyor. 

Son iki ayda dövizde yüzde 10'luk artış ve bunun baskısı birçok fiyat ve zam artışlarını kapımıza getirdi.

Hükümet sorunlara değil bu sorunların sonuçlarına dönük örtüleme peşinde, başka bir arayış içerisinde. Ekonomik kriz politik krizle bütünleşiyor. Hükümet, kriz çıkararak krizi unutturmak peşinde.

Bir yılda işsiz sayısı 1 milyon 259 bin kişi  artış gösterdi. İşsizlik oranı yüzde 14.7’ye çıktı. Genç işsizliği 6.8 puan artarak yüzde 26.7 ye yükseldi. 3 gençten birisi işsiz. Toplam işsiz sayısı 4 milyon 668 bin kişi TUİk verilerine göre. 5 milyona doğru giden işsiz sayısına sahip Türkiye

Beni acelecilik yapmakla suçluyor, Yıldırım hızıyla 3870 oyla kazandım diyor. Tüm İstanbul’a gönül belediyeciliği kazandı diye afiş asan ben olsaydım onlar daha iyi anlardı. Sayın cumhurbaşkanı tek başına assaydı bunu ifade edebilirdi de sayın Yıldırım oraya neden kendi fotoğrafını koydu anlamış değilim.

Türkiye’nin ekranlarını 2 saat boyunca işgal eden rakibimiz somut bir delili, somut bir olayı size anlattı mı ya da anlattıklarından siz bir şey anladınız mı?

Sayın rakibimizin buradan bir şeyler elde etme çabasını anlayabilmek mümkün değil. Seçimi kaybettikten sonra uydurup üretiliyor bu iddialar. İddia üretimine Büyükçekmece'de kamu çalışanları da dahil edilmeye çalışılmıştır.

3 başlıkta hile ve usulsüzlük olduğunu iddia ediyorlar. Bir; sayımdan kaynaklanan usulsüzlük iddiası, İki; seçmen listelerinden kaynaklanan iddialar, Üç; sandık kurullarından kaynaklanan iddialar. Bir kere seçmen listeleri ve sandık kurullarıyla ilgili iddialar seçim öncesine ait.

YSK bütün oyların sayılması talebini reddetti, böyle bir usulsüzlük yok demek istiyor. Dolayısıyla gündemden kalktı. Konu kapanmıştır. YSK sayılmış oylar geçerlidir demiş olması rağmen, başvurular gereği geçersiz oylar tekrar sayıldı. Yetinmediler tekrar gerekçe üretmeye kalkıştılar. YSK'nın kararlarına rağmen Sayın Yıldırım'ın seçimi 'murdar' ilan etmesi çok net söylüyorum hukuka saygısızlıktır. Hani ağırbaşlı olmak gerekirdi, YSK'ya saygılı olmak gerekirdi, 2 saatlik konuşma içerisinde bu kadar tezatlığı bir arada görmedim. Yaptığınız halkın iradesine organize kötülük.

Beni gören İstanbullular gülümsüyor. Yıldırım'ı Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş maçına davet ediyorum, hareketliliğin ne olduğunu orada görsün. YSK'yı ben maça giderek nasıl baskı altında tutarım anlamış değilim.

Ama bu ülkenin bakanlarıyla toplantı yapıyorsanız, YSK'yı baskı altına almaktır, böyle bir düşünce doğurabilir. Ben toplumu pozitif anlamda hareketlendirebilecek bir karakterim. 16 milyon İstanbullunun kol-kola olabilmesi, halay çekebilmesi, horon tepebilmesi dışında hiçbir hareketlilik yapmayı bilmem, bildiğim tek hareketlilik bu.

Ben İstanbul İttifakı'nın belediye başkanıyım. Herkesten oy aldığımı biliyorum.