BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHakan Atilla için kritik gün----

Hakan Atilla için kritik gün

Hakan Atilla için kritik gün
06 Aralık 2018 - 03:55 www.finansgundem.com

Zarrab davasında hakkında verilen 32 ay hapis cezasının temyiz duruşması devam eden Hakan Atilla için kritik gün. Cezanın az olduğu görüşündeki savcılık makamına gerekçelerini sunmak için verilen süre bugün sona eriyor

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde Reza Zarrab davasında yargılandıktan sonra 32 ay hapis cezasına çarptırılan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın temyiz davasında kritik gün. Mahmenin, cezayı az bulduğu için temyiz başvurusu yapan savcılığa gerekçelerini sunması için verdiği süre bugün sona eriyor. 

Atilla’nın avukatları, New York İkinci Bölge Federal Mahkemesi’ne yaptıkları başvuruda, müvekkillerinin suçsuz olduğunu öne sürerek ‘beraat’ etmesi talebinde bulunmuştu.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı da aynı temyiz mahkemesine başvurup, verilen hapis cezası kararının işlenen suçun kapsamına göre az olduğunu öne sürmüş, kararın bozulup Atilla için daha fazla hapis cezası verilmesini talep etmişti.

Hem Atilla’nın avukatları hem de savcılığın karşılıklı olarak temyiz mahkemesine başvurması sonrasında mahkeme heyeti, savcılığın itirazıyla ilgili gerekçeleri 6 Aralık tarihine kadar mahkemeye sunmasını istemişti. 

“Hakan Atilla çok büyük bir haksızlığa uğradı”

Atilla’nın avukatları temyiz mahkemesine başvuru gerekçelerini de müvekkillerin suçsuzluğuna tamamen inanmaları olduğunu belirterek, “Hakan Atilla çok büyük haksızlığa uğradı. Hiç bir ilişkisinin olmadığı bir konuda hapis cezası aldı. Hapiste çok zor günler geçiriyor” dedi.

“Hakan Atilla’nın beraat etmesini istiyoruz”

Avukatlar, Hakan Atilla’yla ilgili yaptıkları temyiz başvurusunda beklenti ve isteklerinin müvekkilleri hakkındaki iddianamenin düşürülmesi ve beraat etmesi yönünde olduğunu belirterek, “Temyiz mahkemesine başvuru yapmamız öncelikle Hakan Atilla’nın masumiyetine tamamen inanmamız. Bu masumiyetin temyiz mahkemesinde alınacak bir beraat kararıyla yargı tarafından onanmasını istiyoruz. Müvekkilimizin hiç alakası olmayan bir konuda adının yargı yoluyla da temize çıkmasını istiyoruz. Hakan Atilla’nın yargılanması hiç de adil bir şekilde olmadı. Yargılanma sürecinde bir sürü hukuki hata yapıldı” diye konuştular.

New York İkinci Bölge Federal Mahkemesi’nde görülen çift taraflı temyiz davasında Atilla’nın avukatları mahkemeye daha önce yaptıkları başvuruda Atilla’nın masum olduğunu ve ‘beraat’ etmesi gerektiği belirtmişler ve Atilla’nın yargı sürecinde karşı karşıya kaldığı hukuki hataları ayrıntılarıyla temyiz mahkemesine sunmuşlardı. Avukatları, duruşmalar sırasında Atilla’nın lehine olacak birçok delilin mahkeme tarafından kabul edilmediğini öne sürmüşlerdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)