BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüvenli liman altın yükseldi----

Güvenli liman altın yükseldi

Güvenli liman altın yükseldi
15 Mart 2019 - 10:46 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini Çin ve Japonya'daki gelişmelere çevirmesi ile birlikte 1,300 dolar seviyesine yükseldi

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini Çin Başbakanı Li Keqiang'ın para politikasına ilişkin yorumlarına ve Japonya Merkez Bankası'nın ekonomik görünümü düşürmesine çevirmeleri ile birlikte, doların fazla değişmediği bir ortamda, ons başına 1,300 dolara yükseldi.

Li, Beijing'de Ulusal Halk Kongresi'nin kapanış konuşmasında, Çin'in ekonomiyi desteklemek için parasal genişlemeye ya da yoğun bütçe açığı harcamalarına başvurmayacağını söyledi. Çin başbakanı ayrıca, katma değer vergisindeki indirimin 1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe gireceğini söyledi.

Öte yandan, Japonya Merkez Bankası bugünkü toplantısında faiz politikasını ve varlık alımlarını değiştirmedi. Banka ayrıca, faiz kararı sonrası yaptığı açıklamada, ihracat, sanayi üretimi ve denizaşırı ekonomilere ilişkin değerlendirmesini düşürdü.

Spot altın yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,300.02 dolara kadar çıktıktan sonra Singapur saati ile 12:15'te 1,297.89 dolara geldi. Metal bu hafta yatay seyretti. Haziran vadeli altın kontratları Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda yüzde 0.2 düşerek gram başına 284.65 yuana indi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 geriledi ve haftalık düşüşünü yüzde 0.5'e çıkardı.

Oanda Corp. kıdemli piyasa stratejisti Jeffrey Halley, "Li'nin yorumları doların Asya'da düşmesine neden oldu ve bu da altını destekledi" dedi.

Singapur'da GoldSilver Central idari direktörü Brian lan, "Altın fiyatlarındaki yukarı hareket hem Başbakan Li'nin yorumları hem de Japonya Merkez Bankası'nın Faiz değiştirmeme kararından destek buldu. Altın, faizlerin negatif olması ve 10 yıl vadeli Hazine kağıtlarında faiz ödemesi olmaması ile birlikte, altın nakit tutmaya kıyasla daha cazip olacak," dedi ve ""Japonya Merkez Bankası'nın duyurusu altın üzerinde daha fazla etkili olabilirdi, ancak yukarı hareketin devam edebilmesi için 1,300 doların kırılması gerek. Aksi halde, altın bugün için kısa vadede aşağı eğilim gösteriyor görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.6 yükselerek haftalık kaybını geri alırken, platin bu hafta yüzde 1.3 ve palladyum yüzde 2.7 yükseldi.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son Hui, Devlet Başkanı Kim Jong Un'un ABD ile görüşmelerin ve füze fırlatma ve nükleer denemelere ilişkin moratoryumun devam edip etmemesine yakında karar vereceğini söyledi.

*Her iki tarafın da görüşmelerde ilerleme sağlandığını söylemelerine karşın, ABD Başkanı Donald Trump'ın Mar-a-Lago'daki konutunda Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yapılması umulan toplantının, eğer olursa, en erken Nisan ayında gerçekleştirilebileceği kaydediliyor.

*İngiltere Başbakanı Theresa May, Başbakan'ın planını reddetmelerinden 48 saat sonra, parlamenterlerin desteğini alarak, Avrupa Birliği ile görüşmelerinde önemli bir kazanç sağladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)