BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGürcistan dijital para yatırımlarında vergileri kaldırdı----

Gürcistan dijital para yatırımlarında vergileri kaldırdı

Gürcistan dijital para yatırımlarında vergileri kaldırdı
23 Temmuz 2019 - 11:46 www.finansgundem.com

Gürcistan dijital para alım-satımı yapan birey ve şirketlerden artık katma değer vergisi (KDV) almayacağını açıkladı.

Gürcistan Maliye Bakanlığı tarafından yürürlüğe sokulan yeni yasal düzenleme ile dijital para yatırımı yapan bireyler gelir vergisinden de muaf olacak.

Bununla birlikte bakanlık, ülkenin ulusal parasının Lari olarak kalacağını ve dijital paraların tıpkı başka yabancı paralar gibi Gürcistan'da ödeme aracı olarak kullanılamayacağını vurguladı.

Bu arada Tiflis yönetimi, kripto para madencilik şirketlerine KDV ödemekten muaf olmak için yurt dışında tescillenme şartı getirdi. Bu durumda, ülkedeki kripto para madencilerinin vergi ödememek için şirket merkezlerini yurt dışına taşımaları bekleniyor.

Ancak Gürcistan'da elektrik enerjisi fiyatının düşük olması nedeniyle, madencilerin üretim tesislerini ülke sınırları içerisinde tutarak madencilik faaliyetlerine devam edecekleri tahmin ediliyor.

AB ülkelerinde farklı uygulamalar

Halen çeşitli Avrupa birliği (AB) ülkelerinde dijital paralar hakkında farklı vergi uygulamaları söz konusu.

Örneğin Almanya dijital para alıp satmayı yatırım kapsamında değerlendiriyor. Ancak sermaye kazancı vergisi yatırımcı dijital parayı bir yıldan az elinde tutarsa alınıyor.

İngiltere dijital paraları diğer yabancı dövizlerle aynı kategoride değerlendirirken İsviçrede vatandaşlar kripto para yatırımları için gelir ve kar vergisi ödemek durumunda.

Estonya Dijital para yatırımlarından elde edilen karlara sermaye kazancı vergisi uyguluyor. Slovenya ise kişisel olarak kripto para alım satımı yaparken kar edenlerden vergi almıyor.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)