BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs: Finansal gevşeme ABD'yi büyütür----

Goldman Sachs: Finansal gevşeme ABD'yi büyütür

Goldman Sachs: Finansal gevşeme ABD'yi büyütür
13 Kasım 2019 - 14:31 www.finansgundem.com

Goldman Sachs'a göre ABD'nin finansal koşullarındaki gevşeme, ABD'nin gelecek yılkı büyümesini tahminlerin üzerine taşıyabilir

Goldman Sachs'a göre ABD'de finansal koşullar bu yıl önemli ölçüde gevşeyerek sahneyi ekonomik büyümenin 2020 yılında sürpriz yapması için hazırladı.

Bankanın Salı günkü notunda piyasanın ne kadar sıkı ya da gevşek olduğuna ilişkin göstergesinin ekonomi için pozitif bir dürtünün sinyalini verdiği belirtildi.

Notta, tahmincilerin böyle bir değişikliğin etkisini genellikle hafife aldığına dair çalışmaya değinildi.

Goldman ekonomisti David Choi, “Fed yetkilileri ve ekonomistler çoğunlukla büyümeye yönelik aşağı yönlü risklere odaklanıyor. Bizim bulgularımız finansal koşullardaki gevşemenin büyümenin 2020'de de neden yukarı yönlü sürpriz yapabileceğine dair bir neden verdiğini işaret ediyor.” yazdı.

Goldman'ın çalışmasında piyasa tahminlerinin finansal koşullardaki değişikliğin etkisinin kabaca yarısını öngöremediği sonucuna varıldı.

Kuruma göre finansal koşullardaki değişim gelecek yılki ABD büyümesine 0.5 yüzde puanı katkı sağlayabilir. Bu da piyasa tahmininin 0.2 puan üzerinde gerçekleşebileceği anlamına geliyor.

Bloomberg anketine göre 2020 büyümesi için mevcut piyasa beklentilerinin medyanı yüzde 1.8 seviyesinde bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)