BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sach'ın tüketici bankasında lider değişimi----

Goldman Sach'ın tüketici bankasında lider değişimi

Goldman Sach'ın tüketici bankasında lider değişimi
29 Eylül 2020 - 16:39 www.finansgundem.com

Wall Street’in en büyük bankalarından Goldman Sachs’ın tüketici bankacılığı birimi Marcus’un başındaki isim değişiyor. Değişim kovid-19’un bankaya olan etkisini kontrol etmeyi amaçlıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs tüketici bankacılığı birimi Marcus'a yeni bir başkan atamaya hazırlanıyor. Liderlik değişimi bankanın korona virüs salgının etkilerinden korunmak için yapılan bir liderlik değişimi olarak değerlendiriliyor.

Financial Times’ın haberine göre, Goldman'ın tüketici bankası birimi Marcus'un başındaki isim olan Harit Talwar görevini uzun zamandır şirketin günlük işlerinde iki numaralı olarak görev yapan Pakistan asıllı Omer Ismail'e devredecek.

Bay Talwar bankanın tüketici bölümünün başkanı olacak ve değişiklik kapsamında Goldman Sachs ortaklığının bir üyesi olarak kalacak. FT’nin haberine göre kararın 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesi bekleniyor. Goldman Sachs konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

59 yaşındaki Talwar son beş yıldır Goldman’ın 150 yıllık tarihindeki geleneksel müşteri portföyü olan kurumsal ya da zengin müşteriler yerine bankanın ABD ve İngiltere'de düzenli hane halkı hizmetlerine önderlik etti.

Goldman'ın gelir tabanını çeşitlendirme çabası, bankanın finansman maliyetlerini düşürmeye yardımcı olan 92 milyar dolarlık mevduat çekerek bazı başarılar elde etti. Ayrıca Apple ile finansal çevrelerde oldukça dikkat çeken bir kredi kartı ortaklığı kazandı ve son zamanlarda Marcus Insights olarak yeniden markalaşarak bütçe uygulaması Clarity Money gibi yeni imkanları bünyesine ekledi.

Yine de işletmenin tüketici ve varlık yönetimi bölümü, Goldman'ın son çeyreğinde elde ettiği gelirin sadece yüzde 10'una denk geliyor ve banka daha zorlu zamanlara doğru ilerliyor.

ABD’nin diğer bankalarında olduğu gibi Goldman Sachs da 2020 yılında kredi kaybı beklentilerini yükseltti. Banka kovid-19 salgınından kaynaklanan ekonomik çöküşün etkileri nedeniyle gelirlerinden olan insanların oluşturacağı kredi temerrütlerindeki artışa hazırlanıyor.

ABD'de mal ticareti açığı arttı

Goldman'ın beklentileri Citigroup, Bank of America ve JPMorgan Chase gibi rakiplerden çok daha düşük. Zira bankanın kredi işletmeleri çok daha sınırlı. Ancak rakamlar yükselmesi daha önce hiç kredi defterlerinde düşüş görmeyen Goldman Sachs’ı dezavantajlı bir konuma sokuyor.

Dev banka ekonomik ortamdaki belirsizlikten dolayı kredi genişletme politikasındaki hamlesinde duraklamayı tercih ediyor. Goldman Sachs CFO’su Stephen Scherr pandeminin etkilerine hazırlanan bankanın genel olarak yatırımlarını yavaşlattığını belirtti.

2002 yılında Goldman'a yatırım bankacılığı birimine analist olarak katılan Dartmouth ve Harvard mezunu Omer Ismail, şu anda grubun ABD tüketici işletmeleri bölümünün başında görev yapıyor.

Avrupa için Goldman Sachs'tan kötümser tahmin

 

ABD konut fiyat endeksi yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)