BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'dan AB'ye kripto para düzenlemesi için baskı----

Fransa'dan AB'ye kripto para düzenlemesi için baskı

Fransa'dan AB'ye kripto para düzenlemesi için baskı
16 Nisan 2019 - 08:36 www.finansgundem.com

Fransa, AB'deki ortaklarında kripto paralar için kendi düzenlemelerini kabul etmelerini istedi

Fransa, Avrupa Birliği'ne kendisinin geçtiğimiz hafta ulusal seviyede uygulamaya koydğu kripto para düzenlemelerini kabul edip uygulamaya geçirmesi için baskı yapacak. 

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire yaptığı açıklamada, Fransa Parlamentosu'nun geçtiğimiz hafta onayladığı finans sektörü yasasında yer alan ve Fransa'da kurulacak kriptopara ihracatçıları ve işlemcileine bazı resmi tanımalar sağlayan, bunların karlarının vergilendirilmesine imkan veren düzenlemey AB'ye yaymak istediklerini vurguladı. 

Le Maire, "Avrupalı meslektaşlarına kripto varlıklar için Fransa'nın deneyimi çerçevesinde ortak bir düzenleme-denetim çerçevesi oluşturmayı önereceğim. Bizim uygulamaya koyduğumuz model doğru olan" diye konuştu. 

Fransa'nın kabul ettiği yasaya göre, Fransa'nın piyasa regülatörü isteyen kriptopara ihraçılarına, tüccarlarına, takas evlerine ve yatırımcılarına sertifika verecek ve bunlar kriptoparalardan elde 
ettiklerin karın vergisini ödeyecekler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)