BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da eylem korkusu!----

Fransa'da eylem korkusu!

Fransa'da eylem korkusu!
07 Aralık 2018 - 11:00 www.finansgundem.com

Fransa, yarın yeni eylem kaygısıyla, Eyfel Kulesi ve Louvre Müzesini yarın halka kapatacak

Fransa, hayat pahalılığına karşı ülkede haftalardır süren eylemlerin artabileceği kaygısıyla 
Paris'te Eiffel Kulesi ve Louvre Müzesi gibi kentin simge noktalarını yarın halka kapatacak. 
"Sarı Yelekliler" adıyla örgütlenen göstericiler sosyal medya üzerinden halkı, eylemde dördüncü hafta sonu anlamına gelen "Dördüncü Perde"ye katılmaya çağırıyorlar. 
Başbakan Edouard Philippe geçen Cumartesi günü yaşanan yaygın olayların tekrarlanmaması için ülke genelinde 89,000 polisin görev başında olacağını söyledi. 
Protestocuların Paris'in ünlü Champs Elysees bulvarında araçları ateşe verdiği, mağazaları yağmaladığı ve tarihi Zafer Anıtını Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron aleyhinde boyalı yazılarla 
kirlettiği eylemlerin tekrarına karşı Paris'te 8,000 polis görev yapacak. 
Haftalardır süren toplumsal olaylarda inisiyatifi ele geçirmek isteyen hükümet, tavize hazır olduğunun işaretlerini veriyor. 
Senato üyelerine bilgi veren Philippe, en düşük ücretlilere destek sağlamaya hazır olduklarını söyledi. Maliye Bakanı Bruno Le Maire de hane halkından alınan vergilerde indirim yapabileceklerini ve işçi ikramiyelerinden vergi kesintisine son verebileceklerini söyledi. 
Halkın öfkesini yatıştırmak için atılan adımların ilki Başbakanın akaryakıt vergilerini artırmaktan vazgeçildiğini açıklaması oldu. Bu, Macron iktidarı için önemli bir geri adım olarak görülüyor. 
Ancak hükümetin, Paris'te 1968 olaylarından bu yana görülen en ciddi toplumsal olayları tam anlamıyla yatıştıramadığı görülüyor. 
Bu hafta sonu da Paris'te benzer olaylar tekrarlanırsa bu hem ekonomiye büyük zarar verecek hem de Macron iktidarının devamını tehlikeye sokacak. 
Başta Eiffel Kulesi ve Louvre Müzesi olmak üzere çok sayıda müze, turistik noktalar, mağazalar ve restoranlar Cumartesi günü kapalı olacak. 
Philippe TF1 televizyonunda yaptığı açıklamada, "Protesto için değil, her şeyi kırıp dökmek için gelen insanlarla karşı karşıyayız; onlara istediklerini yapma imkanını vermemek bizim elimizde" dedi. 
Polis güçlerinin yanı sıra, iç güvenlik birimi jandarmaya ait 12 zırhlı araç da Paris'in banliyölerinde ayaklanmaların yaşandığı 2005 yılından bu yana ilk kez başkent sokaklarında konuşlanacak. 
Black Box gibi aşırı sağcı, anarşist ve anti-kapitalist grupların da "Sarı Yelekliler" hareketini kullanıyor olmaları kaygı yaratıyor. Hükümet, kamu binalarını korumak için, halen terörle mücadelede devriye görevi yapan askeri birlikleri de kullanmayı düşünüyor. 
Facebook ve diğer sosyal medya mecralarında ise protestocular "Dördüncü Perde" için çağrı yapıyor. 
Protestocu bir grup çağrısında şöyle diyor: "Fransa artık bıktı. Fransız halkının hakkını korumak için 
daha çok ve daha güçlü olarak (sokakta) olacağız. 8 Aralık'ta Paris'te buluşalım!"

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)