BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEski Well Fargo CEO'suna rekor ceza----

Eski Well Fargo CEO'suna rekor ceza

Eski Well Fargo CEO'suna rekor ceza
24 Ocak 2020 - 15:07 www.finansgundem.com

Bankanın satış baskısı milyonlarca dolarlık cezaya sebep oldu

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li Well Fargo bankasının eski CEO’su John Stumpf 17,5 milyon dolarlık cezaya çaptırıldı. Stumpf finans sektöründe çalışması hayat boyu yasaklandı. John Stumpf dışında bankanın 5 diğer yöneticisi de para cezalarına çarptırıldı.

John Stumpf’un görev süresi boyunca Well Fargo finansal krizden çok etkilenmemiş bir bankayken şirketin çalışanları üzerindeki agresif satış baskısı çalışanların milyonlarca sahte hesap açmasına sebep oldu.

Well Fargo çalışanları üzerlerindeki satış baskısını bankanın bir çalışanı şöyle özetledi: ‘ 1991 Körfez Savaşı'nda yer aldım. Bunu söylemek üzücü ve zor fakat 1991 Körfez Savaşı'nda Wells Fargo için çalıştığım zamandan daha az stres yaşadım.’

1990’dan bu yana ABD’li bankacılık sektöründen ömür boyu men cezası ilk defa verildi.

The Wall Street Journal’ın haberinde son yıllarda banka yöneticilerinin çok az cezaya çaptırıldığı vurgusu yaparak gelişmelerin önemli olduğu söylendi. Gazete bankaların finansal kriz zamanlarında milyarlarca para cezası verildi fakat banka yöneticileri çok az ceza aldığını belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)