BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiErtem: İhracat ve sanayi bazlı büyüme enflasyonun ilacıdır----

Ertem: İhracat ve sanayi bazlı büyüme enflasyonun ilacıdır

Ertem: İhracat ve sanayi bazlı büyüme enflasyonun ilacıdır
11 Haziran 2018 - 12:53 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, ilk çeyrek büyüme verisinin güçlü ve kapsayıcı olduğunu söyledi

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem ilk çeyrek büyüme verilerine ilişkin Twitter üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

"Türkiye ekonomisi 2018 birinci çeyrekte 7,4 büyüyerek gücünü bir kez daha teyit etti" diyen Ertem, "Büyüme kalemleri -özellikle yatırım- de bize gösteriyor ki, bu büyüme verisi güçlü ve kapsayıcıdır" ifadelerini kullandı.

Sanayi sektörünün birinin çeyrek büyümesinin ortalama büyümenin üzerinde, yüzde 8,8 seviyesinde olduğunu hatırlatan Ertem, "Bu da gösteriyor ki, Türkiye üretim imkanları eğrisini sanayi ve ihracat tarafında yukarı çekiyor" dedi.

Kapsayıcı büyümenin cari açık ve enflasyonun iyileştirilerek sürdürüleceğini aktaran Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, "Seçim sonrasında ihracat bazlı sanayiyi destekleyen, dış ticaret açığının temelini oluşturan ara malı ithalini minimize eden reformlar hızla devreye gidecek" değerlendirmesinde bulundu ve ekledi:

"Enflasyonun yapısal tarafı önemlidir. Bu anlamda Türkiye ekonomisinde sanayi bazlı kapsayıcı büyüme enflasyonun temel nedeni değildir. Tem aksine üretimi destekleyen, ihracat ve sanayi bazlı büyüme enflasyonun ilacıdır. Bu çerçevede üretim ve dezenflasyon reformları gündeme gelecek."

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)