BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan, çok tartışılan 'Zehir Yasası'nı veto etti----

Erdoğan, çok tartışılan 'Zehir Yasası'nı veto etti

Erdoğan, çok tartışılan 'Zehir Yasası'nı veto etti
02 Aralık 2019 - 18:17 www.finansgundem.com

Ömer Çelik, 15 termik santrale filtre takılmasını erteleyen yasayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğru bulmadığını ve veto ettiğini söyledi

Türkiye’nin çeşitli illerine dağılmış durumdaki yaklaşık 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifi AKP ve MHP’lilerin oylarıyla kabul edilmişti.

Tartışmalara neden olan yasayla ilgili AKP Sözcüsü Çelik’ten açıklama geldi. AKP’nin MYK toplantısı sürerken kameralar karşısına geçen Çelik, 15 termik santrale filtre takılmasını erteleyen yasayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğru bulmadığını ve veto ettiğini söyledi.

“İNSAN SAĞLIĞININ ÖNÜNE GEÇMEMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR”

Cumhurbaşakınımız, insan sağlığının devletin başta gelen Anayasa görevi olduğunu söylüyor. Anayasa’nın 56 maddesinde de herkesin sağlıklı ve dengeli bir şekilde yaşama hakkına sahip olduğunun altı çiziliyor. Çevreyi geliştirmek, çevre kirlenmesini engellemek devletin ve vatandaşların ayrı ayrı ödevidir ve bu husus hüküm altına alınmıştır. Cumhurbaşkanımız devletin enerji ihtiyacını karşılanması zaruriyetini insan sağlığı ve çevre korunmasının önüne geçmemesi gerektiğini ifade ediyor. Kuşkusuz sayın Cumhurbaşkanımız devletin ve ülkenin başı olarak enerji ihtiyacının karşılanması, ülkemizin dünyada önemli bir enerji oyuncusu olması konusundaki politikaların hem mimarı hem de güçlü bir takipçisidir. Fakat bu politikaları takip ederken ve uygulamaya koyarken bunların sonuçlarını insan sağlığı ve çevresini koruma amacının önüne geçmemesi gerektiğini ifade ediyor. Daha önce 7 yıllık bir geçiş süreci verilmişti. Bu uyum için yeterli olmamış. İncelenen süreçte bu kanuna ek 2,5 yıl daha eklenmiş ve bunun uzatılması planlanmıştır. Cumhurbaşkanımız ülkemizin enerji ihtiyacının karşılanması zaruretinin, insan sağlığının önüne geçmemesi gerektiğini düşünüyor ve bu yüzden düzenlemeyi veto etmiştir” dedi.

ADİL ÖKSÜZ’ÜN YERİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 15 Temmuz 2016’da düzenlenen darbe girişiminin bir numaralı şüphelisi olduğu belirtilen firari Adil Öksüz’le ilgili açıklamasına da değinen Çelik, “İçişleri Bakanımızın Adil Öksüz ile ilgili yaptığı açıklama… Tabii ki yeri söyleyemeyiz. Devlet bilgisi olduğundan paylaşılması doğru olmaz. FETÖ’ye dönük mücadelede herhangi bir yavaşlama yoktur. Kim nerede biliyoruz, ele geçirmeye çalışıyoruz, iade istiyoruz. Bu örgüt devletin kılcal damarlarından tamamen temizlenene kadar mücadelemiz sürecektir” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)