BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisENKA, Makyol ve Gülermak teklif verecek----

ENKA, Makyol ve Gülermak teklif verecek

ENKA, Makyol ve Gülermak teklif verecek
15 Haziran 2019 - 23:34 www.finansgundem.com

Türk müteahhitleri Kazakistan'ın eski başkenti Alma Ata kentinin hafif raylı sistemleriyle ilgileniyor. Projeye teklif veren 4 konsorsiyumda ENKA, Makyol ve Gülermak yer alıyor.

Cömert Yıldız / FİNANSGUNDEM.COM

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da umduğunu bulamayan Türk müteahhitlerinin yeni gözdesi Orta Asya’daki Türk Cumhuriyetleri oldu. Bunlar arasında en dikkat çekeni ise Kazakistan. Ülkede birbiri ardına ihale kazanan ve proje üstlenen Türk müteahhitleri şimdi de ülkenin eski başkenti Alma Ata kentinin hafif raylı sistemleriyle ilgileniyor. Projeye teklif veren 4 konsorsiyumun 3’ünde Türk müteahhitleri var.

ÇİNLİLER KENDİ GRUBUNU OLUŞTURDU

Japon Itochu, CAF ve Türk şirketi Makyol ilk konsorsiyumda yer alıyor. ENKA ihaleye tek başına teklif vermeye hazırlanırken, CMEC, CHSR ve CRCC şirketleri ise Çinli şirketlerin oluşturduğu konsorsiyumda yer alıyor. Son blokta ise Japon marubeni, Fransız Alstom ve Türk şirketi Gülermak var.

22 kilometrelik hatta 36 araç hizmet verecek. Projede günlük hedeflenen yolcu sayısı ise 112 bin civarında olacak. Projeyle Türk şirketi Rönesans Holding de ilgilenmişti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)