BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElektrik ve doğalgaza zam yapılmayacak----

Elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacak

Elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacak
09 Kasım 2018 - 10:37 www.finansgundem.com

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, "Yılbaşına kadar elektrik ve doğal gazda zam yok. Yılbaşında tekrar bakacağız. elbette maliyetler düştüğünde bir indirim söz konusu olabilir." ifadelerini kullandı

Yaklaşık olarak yüzde 40 oranında zamlanan elektrik ve doğalgaza ilişkin olarak Enerji Bakanı Fatih Dönmez, önemli açıklamalarda bulundu. Dönmez, elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yapılmayacağı, hatta indirimin gelebileceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

Bakan Dönmez özetle şunları söyledi;

"İran bizim sınır komşumuz. Doğalgaz ve petrolü oradan alıyoruz. İran ile 5-6 yıllık doğalgaz kontratımız var.

TÜPRAŞ ham petrol ithal ediyor. Türkiye'nin yüzde 25'lerde bir muafiyet durumu söz konusu. ABD yönetimi 6 ay sonunda tekrar bir durum değerlendirmesi yapıp karar verecek.

FATİH GEMİSİ SON DERECE MODERN

Fatih gemisi son derece modern ekipmanlarla donatıldı. An itibariyle 3585 metrelik bir derinliğe ulaştık. Hedefimiz 5500 metreye ulaşmak. İnşallah orada petrol veya gaz rezervine rastlarız.

Sayın Çipras'ın açıklaması için ise şunu söyleyeyim, oldu bittiye getirilmesin. Gerilimin yükselmesini istemiyoruz. Kendi alanımızda çalışmaya devam edeceğiz. Kıbrıs Rum kesiminde itilaflı bir durum var. Türkiye ve KKTC'nin haklarını sonuna kadar savunacağız.

Kimsenin kaynağında gözümüz yok, bize müdahale edilmesin.

Yeni gemi ile Karadeniz'de sondaj çalışması yapacağız. Mersin projesinde de sona yaklaştık. Oradan da ümitliyiz. Heyecanla bekliyoruz.

Elektrik ve doğalgazda arz güvenliği sorunu yok. Depolama kapasitesini artırdığımız için yüzer enerjiden de dolayı doğalgazda herhangi bir arz bir sıkıntımız yok. Ancak tasarruf ilkelerine uyulmalı. Cayır cayır kullanalım diye bir şey yok.

YILBAŞINA KADAR ZAM YOK

Yılbaşına kadar elektrik ve doğalgazda zam yok. Kurdaki düşüş maliyetleri olumlu etkiliyor. Piyasadaki fiyatlar maliyetlere yakın seviyelerde. Rekabet kurumu da bakıyor inceliyoruz. Doğalgaz fiyatlarını petrol fiyatları tetikliyor. Zaten maliyetlerin altında satış politikası izleniyor. Yılbaşında maliyet düşerse indirim söz konusu olabilir.

Akaryakıtta eşel mobil konusunda pompa fiyatlarının anında yansıması söz konusu olarak ÖTV üzerinden bunu yönetelim dendi. Bugüne kadar da bu uygulama başarılı olarak sürdürüldü. 6 ay sürecinde akaryakıt tüketicisi bu son dalgalanmadan olumsuz etkilenmemiş oldu.

Hedefimiz Akkuyu'yu 2023'te ülkemize kazandırmak. Sinop'ta Japonlarla işbirliğimiz var. Diğeri de Çinlilerle Trakya lokasyonlu bir projemiz var. Nükleer sürecimiz devam ediyor. Nükleerde uygun koşullar oldukça ilerlemeye devam edeceğiz. Rüzgarda YEKA modeliyle devam edeceğiz."

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum09 Kasım 2018 14:03

    Türkiye'nin yüzde 25'lerde bir muafiyet durumu söz konusu. ABD yönetimi 6 ay sonunda tekrar bir durum değerlendirmesi yapıp karar verecek. Yani milletle alay etme dönemi mi başladı.CB biz yaptırımlara uymayız diyor.Siz amerika 6 sonra tekrar bakacakmış diyorsunuz.Böyle çelişkili ifadeler piyasayı yoruyor haliyle. Yani bu şeyleri millete değil batılılara yapın onlara böyle ikili oynayın.Zaten ikili oynamak batılıların karakteridir.Siz halkınıza karşı ikili oynuyorsunuz.Sonra bir daha ki seçimlerde %50 leri zor görürsünüz ona göre

  • melih5309 Kasım 2018 15:58

    % 50 kaldımı.*??son seçimde % 40 ları zor gördüler.??şu an konuşulan zaten % 28 ler..bu arada mhp hiç yoktan risk aldı tarihin en büyük krizine ortak oldu.hiç alakası olmayan bir ekonomik krize sahip çıktı buda enteresan.**??muhalefet ankaradan sayın babacanı ikna ederse zaten o % 28 leride zor yakalarlar.babacanın kıymeti ortaya çıktı.ülkenin yeni lideri o ve ülkeyi gerçek refaha kavuşturacaktır.gerçek**

  • bir yorum09 Kasım 2018 13:59

    Zaten yeterince zam yapınız ki indirim yapsan ne olur.Bindirimli indirim olmuş.

  • hasan09 Kasım 2018 13:56

    dalga mı gecıyorsun yüzde 50 yaptın zaten daha ne yapacaksın bir de yılbası diyor . malihyetler uctu beceriksizler

  • Matrix09 Kasım 2018 13:26

    Ağlanacak halimize kendiside gülmüş zaten mesajı vermiş

  • melih5309 Kasım 2018 13:01

    Türkiye tarihinin en başarısız enerji bakanı .diğeride yeni ekonomi bakanı oldu .enerjiye yaptıkları tarihin en büyük zammı sayesinde ülkeyi ekonomik kaosa soktular..şimdi sayın bakan zam falan yok mücdesi veriyor..işletmeler darmadağın maliyetlerde anormal artışlar enerji yüzünden derken şimdi son moda konkort**işi borcum borç ne öderim ne inkar ederim sistemi..şimdi dalgalanma yokmuş*dalgasız bir ekonomi içindeyiz.dövizdeki dalgsalanma bitti..de borsadaki ne .**yeni dönem demekki böyle bir sistem .baksanıza halkbank karı * nasıl direk aşşa.**zaten herkes halk ve vakıfbank hisse fiyatlamalarına odaklandı.kriz var devam diyo fiyatlamalar..0,2* - 0,3* defter değerli bankamı olur hemde ülkeyi taşıyacak beklentisi olan.**çöküşü durduramıyorlar.piyasa yön vericiler güvenmiyor.en iyi gelir faiz.**sorunsuz..

  • alls09 Kasım 2018 12:47

    bu demek oluyor ki yılbaşına doları tekrar cikartacaz ve bunu bahane ederek yılbaşı zam duyurusu yapıyoruz

  • enayi09 Kasım 2018 12:36

    yılbaşından sonra ne olacak yinemi zam yapılacak. dolar düştü niye elektrik ve doğalgaza yapılan zamların bir kısmı geri alınmıyor. ile dalkın verin salkımı siz yiyin aziz nesine çok hakaret etmiştim ama adam galiba haklı

  • Vatandaş09 Kasım 2018 12:13

    Utanmadan bunu mu söylüyorsunuz, daha ne yapacaksınız, emeklinin canına okudunuz.

  • Selahattin abi09 Kasım 2018 11:59

    Harbi milletle kafa yapıyorlar Enflasyon resmi açıklama %15 Dogalgaz' ayaptıkları %50 zam ve hala yılbaşına kadar xam yok diyor.Garantisi de yok yılbaşından sonra zam olabilir de ve öyle olacağı kesin.Bu nilleti iyice salak yerine koydunuz ya helal olsun size yazıklar olsun bize

  • emir arkan09 Kasım 2018 11:58

    utanmadan yilbasina kadar zam yok diorsunz yani yapacaktniz el insaf ya %40 gecrdiniz zaten 2 ayda dolari bertaraf ettk deyip reklam yapmayi blyorsunuz ama zamlari indrmeyi bilmyorsunuz verin mehteri

  • Nihat Doğan 09 Kasım 2018 11:28

    Elektrik faturası iki kat arttı daha ne zam yapacaksınız dolar düşüyor ama fiyatlar düşmüyor

  • Berber bekri09 Kasım 2018 11:28

    Haklısınız zaten yaptık yapacağımızı diyorsunuz...

  • ayse09 Kasım 2018 11:25

    yıbasına kadar zam yokmu gelen zammın kac olduguna ıyı bakın.emeklı temmuzda yuzde 9 almıs elektrık yuzde 40 . nerden odıcek.

  • Mağdur esnaf09 Kasım 2018 10:57

    Bugüne kadar Bize giren zamlar ne olacak