BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEkonomide bildiğimiz tüm ezberler bozuluyor…----

Ekonomide bildiğimiz tüm ezberler bozuluyor…

Ekonomide bildiğimiz tüm ezberler bozuluyor…
15 Mayıs 2018 - 15:20 www.finansgundem.com

Uranüs bugünden itibaren Boğa’da... Uranüs Boğa transiti 84 yıl önce büyük buhrana, Wall Streit’teki çöküşe sahne oldu. II. Dünya savaşı başladı. Şimdi neler olacak? Ünlü Astroterapist&Nöroterapist Aytuğ Özdemir yorumladı…

Hem de 84 yıl sonra yine yeniden …Her burçta ortalama 7 yıl transit yapan Uranüs, 15 Mayıs 2018 tarihinden başlayarak (Kasım – Mart 2019 arasında Koç burcuna geriledikten sonra) 2025 yılına kadar pek de anlaşamadığı Boğa burcunda ilerleyecek. Astrolojide toprak elementi, sabit nitelikli Boğa burcu toprağı, verimliliği, doğa anayı temsil eder. Ayrıca oturmuş düzenler ve sabit sistemleri ifade eder, olabildiğince kuralcı, ihtiyatlı, dikkatli ve istikrarlı olma motivasyonundadır. Uranüs ise bunların tam tersi …Yarattığı etkilerle gittiği yere büyük değişimler getiren, taşları yerine oynatan, statükoyu yerle bir ederken çağa uydurmak için gereken dönüşümün yaratıcısı bir gezegen olarak bilinir.

Uranüs reform, devrim, icatlar, teknolojik gelişme hatta çağ atlamalar gibi konuları temsil ederken, Boğa burcu, gayrimenkuller, toprağa dayalı sektörler, tarım, ekonomi, para, bankacılık gibi alanlarla ilgilidir. Uranüs transiti alışılagelmiş ekonomik sistemlerin yarattığı sarmalları değiştirirken tepedekini dibe, diptekini zirveye taşıyabilir. Para birimlerinin değerleri ve yaygınlıklarında çarpıcı değişimler olabilir.

ASTROTERAPİST&NÖROTERAPİST AYTUĞ ÖZDEMİR

Değerlinin değersizleşeceği, garanti görünenin hayal kırıklığı yaratacağı, umulmayanın kıymete bineceği zamanlar bekliyor dünyayı da diyebiliriz. Konfor alanlarımızda aslında nasıl da güvende olmadığımızı fark ettiren, bizi alarma geçiren etkileri olabilir. Bu nedenle Uranüs’ün Boğa burcunda ilerleyeceği yedi sene boyunca kâğıt paralar, fosil yakıtlar ve değerli madenlerin yönettiği dünya ekonomisi hızla kripto paraların, veri madenciliğinin, blockchain teknolojisinin etkisi altına girebilir. Gayrimenkul sahipliği alanında da ciddi değişimler olabilir ev değişim programları ile komun yaşam fasiliteleri yaygınlaşabilir. Vahşi Kapitalizmin nur topu komünist bebekleri ekonomiler doğabilir.

Belki bundan önceki Uranüs Boğa geçişinde neler olmuştu hatırlarsak önümüzdeki süreci nasıl deneyimleyebileceğimiz konusunda daha kolay bir fikrimiz olur. 1935 – 1942 yılları arasında Uranüs Boğa transiti ABD’de büyük buhran yaşanmasına ve Wall Street borsasının çöküşüne sahne olmuş ve bildiğiniz gibi dünyada kaynakların yeniden paylaşılacağı II. Dünya Savaşı'nı deneyimletmişti. Savaş zamanında para yerine geçen kuponlar kullanılmış ve kuponlar mücevher ve paradan çok daha değer kazanıp, uğruna her türlü suç işlenmişti. Almanya’da bir ekmek için bavul dolusu paralar ödenmek zorunda kalındığı yazar tarihi belgelerde.

Bu sebeple bu yedi yıllık süreçte bildiğimiz bankacılık, para ve vergi sistemleri özellikle Uranüs’ün Boğa burcuna kesin yerleşeceği 2019 yılının son üç ayından başlayarak 2020 yılının sonundaki Jüpiter ve Satürn’ün Kova burcundaki birleşimine değin ciddi sarsıntılar geçirebilir. Geçişin ilk bölümü Kasım 2018’e dek de etkilerin yoğun hissedileceği dönmeler olabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)