BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis Efsane Pepsi CEO’sunun adı Dünya Bankası için geçiyor----

Efsane Pepsi CEO’sunun adı Dünya Bankası için geçiyor

 Efsane Pepsi CEO’sunun adı Dünya Bankası için geçiyor
16 Ocak 2019 - 10:10 www.finansgundem.com

Dünya Bankası başkanlığı için Başkan Trump’ın kızı Ivanka’nın adı konuşulurken, ünlü bir isim daha gündeme geldi: Dünyaca ünlü içecek devi PepsiCo’nun eski CEO’su Hintli Indra Nooyi.

FINANSGUNDEM.COM - KULİS HABER

Dünya Bankası için adaylar arasında ilginç isimler geçiyor. ABD’nin aday listesinde daha önce Başkan Donald Trump’ın kızı Ivanka’nın adı konuşulurken, bir isim daha gündeme geldi. Bu isim dünyaca ünlü içecek devi PepsiCo’nun eski CEO’su Hintli Indraa Nooyi. ABD basınının iddiasına göre Beyaz Saray’ın kısa listesinde dünyaca ünlü CEO Indra Nooyi’nin adı geçiyor. Eğer kabul edilir ve seçilirse İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan Dünya Bankası’nın ilk kadın başkanı Indra Nooyi olacak.

Geçtiğimiz yaz Bedminster Kulübü’ndeki bir akşam yemeğinde Trump’ın, masasına oturan Nooyi'ye övgüde bulunması, Nooyi’nin geçen yılın sonunda da CEO’luk görevinden ayrılması iddiaları güçlendiriyor.

Trump o yemekte “Bugün sizlerle ilgili güzel bir hikaye okudum. Daha büyük ve daha iyi şeyler yapacaksınız” demişti.

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KADINLARINDAN BİRİ

12 yıldır Pepsi'nin CEO’su olan 63 yaşındaki Nooyi, ekim ayında görevinden ayrılmıştı. Dünyanın en güçlü kadınlarından biri olarak gösterilen ve Pepsi'nin yurt dışı doğumlu ilk CEO'su olan Nooyi, 2019 yılı başına kadar yönetim kurulundaki başkanlık görevini sürdürecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)