BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemECB Yönetim Kurulu teşvik konusunda anlaştı----

ECB Yönetim Kurulu teşvik konusunda anlaştı

ECB Yönetim Kurulu teşvik konusunda anlaştı
11 Temmuz 2019 - 15:29 www.finansgundem.com

ECB Yönetim Kurulu Haziran ayındaki toplantıda ekonomiye daha fazla teşvik sağlamaya hazır olmak gerektiği konusunda anlaştı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika yapıcıları geçen ay yaptıkları toplantıda "artan belirsizlik" ortamında euro bölgesi ekonomisine daha fazla teşvik sağlamaya hazır olmak gerektiği konusunda anlaştılar.

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının euro bölgesi ihracatçılarına zarar vermesi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri düşürmesi beklenmesiyle, ECB kendi para politikasını yeniden gevşetmek için baskı altında.

ECB Yönetim Kurulu, 5-6 Haziran tarihlerinde yaptığı toplantıda herhangi bir faiz artışını en az bir yıl süreyle ertelemiş ve ECB Başkanı Mario Draghi önümüzdeki haftalarda daha fazla teşviğe kapı aralamıştı.

ECB'nin Haziran toplantı tutanaklarında "Gelecekte daha da artabilecek belirsizliğin ışığında, Yönetim Kurulu'nun para politikası duruşunu daha fazla gevşetmeye hazır olması gerektiği konusunda uzlaşıldı" denildi.

Tutanaklarda ayrıca olası tedbirlerin ECB'nin faizlere, yeni varlık alımlarına ve faiz indirimlerine ilişkin yönlendirmesinde yeni değişiklikleri kapsadığı ifade edildi. Tutanaklara göre, enflasyonun düşük kalması halinde ECB "daha stratejik" adımlar atmayı düşünüyor ve enflasyonun hedefin altında kalmasının yanı sıra hedefin üzerine çıkmasının da tolere edileceğini vurgulamayı planlıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)