BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringDüşük faiz oranları Türk faktoring sektörünü rahatlatacak----

Düşük faiz oranları Türk faktoring sektörünü rahatlatacak

Düşük faiz oranları Türk faktoring sektörünü rahatlatacak
04 Haziran 2020 - 08:06 www.finansgundem.com

Fitch, 2018 krizinde yüzde 30'un üzerine çıkan fonlama maliyetlerinin tersine düşük faizler ve 2020'nin ikinci yarısı için beklenen kademeli ekonomik toparlanmanın faktoring sektörünün avantajı olduğunu bildirdi

Fitch Ratings, Türk faktoring sektöründe 2020'de 2018 krizi ile karşılaştırıldığında daha yavaş kaldıraç azaltımı beklediklerini bildirdi. Buna neden olarak yeni işletmelerin 2018 krizinde yüzde 30'un üzerine çıkan fonlama maliyetlerinin tersine düşük faizler ve 2020'nin ikinci yarısı için beklenen kademeli ekonomik toparlanma ile desteklenmekte olmasını gösterdi.

Fitch, Türk faktoring şirketlerin bilançolarının kısa vadeli doğası ve döviz risklerindeki düşük pozisyonlarının faktoring sektörünün kriz sırasında minimal negatif etkiler ile kaldıraç azaltmasına imkan verdiğini vurguladı.

Fitch raporunda, 2020 ilk çeyrekte yüzde 5,7 gibi bir tahsil edilemeyen alacak oranı ile karşı karşıya kalan sektörde bu oranın yıl sonunda yüzde 7 seviyesine ulaşacağını öngördüklerini de belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)