BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyanın en küçük 'rubik küpü' piyasaya sürülüyor----

Dünyanın en küçük 'rubik küpü' piyasaya sürülüyor

Dünyanın en küçük 'rubik küpü' piyasaya sürülüyor
30 Eylül 2020 - 09:57 www.finansgundem.com

Japon oyuncak üreticisi MegaHouse, yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 gram ağırlığında ve her iki tarafı 9,9 milimetre olan dünyanın en küçük çalışan rubik küpünü piyasaya süreceğini söyledi.

Japon oyuncak üreticisi MegaHouse, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 gram ağırlığında ve her iki tarafı 9,9 milimetre olan dünyanın en küçük çalışan Rubik Küpünü piyasaya süreceğini söyledi.

MegaHouse, söz konusu ürün için geçen hafta sipariş almaya başladı. Mini küplerin fiyatı yaklaşık 1.900 dolar olarak belirlendi.

Tokyo Üniversitesi'nde "mikro üretim" uzmanı olan Kensuke Tsuchiya, küpün tanıtım videosunda, "Rubik Küpünün tam olarak küçük bir kopyasını oluşturmaya çalıştık. Şimdiye kadar imkansız olan bir şeyi yapmak... Eğlenceli ve heyecan vericiydi" şeklinde konuştu.

1974'te Macaristan'da Erno Rubik tarafından icat edilen Rubik Küpü, 1980'de dünya çapında yaygınlık kazandı. MegaHouse, Japonya'da 14 milyondan fazla küp sattı.

Rubik küpleri, okullarda bir matematik aracı olarak yaygın olarak kullanılmaktadırlar. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)