BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriDijital yuan test sürüşüne çıkıyor----

Dijital yuan test sürüşüne çıkıyor

Dijital yuan test sürüşüne çıkıyor
08 Temmuz 2020 - 17:51 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası 2014 yılından bu yana çalıştığı dijital para biriminde sona doğru yaklaşıyor. Dijital yuan Çin’in Uber’i olarak bilinen Didi ile bir pilot uygulamaya başlayacak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çinli yolcu taşıma şirketi Didi Chuxing Technology Çin dijital parasının pilot versiyonunu test edecek. Didi Çarşamba günü Çin Merkez Bankası’nın Dijital Para Birimi Araştırma Enstitüsü'yle stratejik ortaklığını duyurduğu açıklamada dijital paranın 550 milyonu aşan kullanıcı ağlarında test edileceğini bildirdi.

Çin Merkez Bankası 2014 yılından beridir dijital para birimi elektronik ödemeler araştırmaları yapıyor ve geçtiğimiz yıldan beridir de paranın piyasaya sürülmesi için çabalarını hızlandırdı. Didi projesinin başlangıç tarihi ve diğer detayları halka açıklanmadı.

Fortune’un haberine göre, Didi'nin büyük müşteri tabanı, mevcut dijital ödeme altyapısı ve hizmet yelpazesi, dijital yuanın şimdiye kadarki en büyük denemesi için ideal bir platform haline getiriyor. Didi'nin çoğu Çin'de olmak üzere dünya çapında 550 milyondan fazla kullanıcısı var. Şirketin Çin'in özel ulaşım pazarının %90'ından fazlasına hükmettiği iddia ediyor.

Genellikle “Çin’in Uber’i” olarak bilinen Didi’nin kapsamı özel ulaşım hizmetlerinden çok daha geniş. Taksi çağırma, araç paylaşımı, yük taşımacılığı, teslimat ve lojistik hizmetler sunan şirket mayıs ayında test ve geliştirmeler için 500 milyon doların üzerinde fon alan sürücüsüz araç yan kuruluşuna da sahip.

Dijital paranın Didi üzerinden kullanıma sunulmasıyla dijital yuan yarım milyar Çin vatandaşının ceplerindeki ödeme sistemleri arasına otomatik olarak girmiş olacak. Didinin yemek ve market alışverişi servislerinin de bulunduğu düşünülürse para biriminin sektörler arası hızla geçiş yapabilmesi mümkün olacak.

Çin dijital parayla finansal devrime hazırlanıyor

 

Yuan’da Libra endişesi

 

ABD bankalarında i'luk şok edici kayıp beklentisi

 

Sberbank'ın net karı yüzde 24 düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)