BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank ödeme birimini büyütecek----

Deutsche Bank ödeme birimini büyütecek

Deutsche Bank ödeme birimini büyütecek
23 Kasım 2020 - 10:29 www.finansgundem.com

Alman bankası Deutsche Bank, yeni kurulan ‘Ticaret Çözümleri’ birimi için potansiyel hedefleri gözden geçiriyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank, Avrupa’nın hızlı bir şekilde konsolide olan ödeme sektöründe önemli bir güç haline gelme hedefine yönelik satın alımlar ve ortak girişimleri araştırıyor. Deutsche’nin Kurumsal Bankacılık Müdürü Stefan Hoops, “dijital ödemeler, bizim için en yüksek stratejik önceliği olan alan” dedi. Açıklamasının devamında, “organik olmayan büyüme bir seçenek. Eğer karşımıza bir fırsat çıkarsa bunu değerlendirebiliriz” ifadesini kullandı.

Deutsche geçtiğimiz aylarda birçok ödeme uzmanını işe aldı. Fintek şirketi Figo’nun kurucusu André Bajorat, bankanın yeni strateji müdürü oldu. Banka aynı zamanda, iflas eden ödeme şirketi Wirecard’ın üst düzey yönetiminden de, “Ödeme ve Bankacılık” isimli blogun kurucusu Kilian Thalhammer’ı transfer etti.

Ancak Deutsche Bank, Wirecard’ın teknolojsini ve varlıklarını satın almadı. Hoops, bu karar konusunda yorum yapmadı ancak konuyla yakından ilişkili kişiler, Financial Times’a yaptıkları açıklamada, fiyatın çok yüksek ve sürecin çok karmaşık olduğunu söyledi. Bunun yerine, bankanın yeni kurulan “Ticaret Çözümleri” isimli ödeme birimi, diğer potansiyel hedefler ve partnerleri değerlendiriyor.

Hoops, “seçeneklerden biri, düzenleme taleplerini karşılamakta güçlük çeken, küçük bir ödeme şirketi olabilir” dedi. Ortak bir girişim de Hoops’a göre bir seçenek. Hoops, “örneğin diğer pazarlarda oldukça büyük olan ancak Avrupa’da bulunmayan bir şirket” ortak girişim için iyi bir seçenek.

Geçtiğimiz yıl Deutsche Bank, dijital ödeme işlemlerinin ücretlerinden yıllık 100 milyon euro getiri elde etti. Hoops bu miktarı üç yıl içinde ikiye katlayacaklarını söyledi, ancak bu koşulda bile bu birim bankanın yıllık gelirinin %4’ünden daha az getiri sağlayacak. Ödeme sistemlerine olan yeni ilgi, Deutsche’nin 2012 yılında aldığı, alandan çekilme kararından bir geri dönüşü temsil ediyor. 2012 yılında bankanın kart servisleri, ABD merkezli EVO Payments’a satılmıştı.

Bu dönemde banka, yatırım bankacılığından oldukça yüksek getiri elde ediyordu ve dijital ödemeler birimine fazla ilgi gösterilmiyordu. Banka yetkililerinden bazıları birimin riskli olduğunu bile dile getirdi, zira o dönemde dijital ödemeler, yetişkin siteleri ve kumar ile ilişkilendiriliyordu. Ancak son on yılda, Hoops’a göre, pazar “tamamen değişti”, mobil ödemeler yaygınlaştı ve kontrol mekanizmaları oldukça gelişti.

Hoops, “Avrupa bankalarının bu alanı diğer oyunculara bırakmasının geçerli bir sebebi yok” dedi ve ABD’de pazarın JPMorgan gibi büyük oyuncular tarafından domine edildiğine dikkat çekti. Deutsche, Avrupa’da bu birimi genişleterek bazı rekabet avantajları sağlamayı hedefliyor. Bir ödeme şirketi olarak, banka 19 milyona yakın perakende müşterisi tarafından yapılan kredi ve banka kartı işlemlerini genişletebilir ve Visa ve Mastercard gibi şirketleri önüne geçebilir.

Banka aynı zamanda, nakit yönetimi ve ticaret finansı gibi  var olan kurumsal bankacılık birimlerine de ödeme sistemlerini ekleyerek daha etkin bir hizmet sunabilir. Hoops, bankanın ödeme alanına girişi için bir süre belirlemekten kaçındı. Hoops, “on yıla ihtiyacımız yok ancak bu yıl sonunda tamamlanmayacak” dedi. Deutsche yeni stratejisiyle ilgili planlara yönelik detayları Aralık ayında açıklamayı planlıyor.

ABD ekonomisi daralacak, yeni paket açılacak

 

İngiltere altyapı bankası kuracak

 

Dünya Bankası'ndan G20'ye borç uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)