BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'in kasasında 3.1 trilyon dolar var----

Çin'in kasasında 3.1 trilyon dolar var

Çin'in kasasında 3.1 trilyon dolar var
08 Kasım 2019 - 21:09 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük döviz rezervlerine sahip olan Çin’in döviz rezervleri dün açıklanan rakamlara göre ekim ayı sonunda 3 trilyon 105 milyar dolara ulaştı.

Devlet Döviz Yönetimi'nin (State Administration of Foreign Exchange - SAFE) verilerine göre bu rakam bir önceki aya oranla 12.7 milyar dolarla yüzde 0.4’lük bir artışa işaret ediyor.

SAFE sözcüsü Wang Chunying, döviz rezervlerinin artışında döviz kurları ve varlık fiyatlarındaki değişikliklerin yanı sıra farklı koşullarında etkisi olduğunu söyledi.

Wang, “Küresel ticaret durumunu da içeren faktörler, başlıca ülkelerin parasal ve Brexit’le ilgili beklentilerinin yanı sıra ABD doları endeksinde düşüş ve ana tahvil fiyatlarında düşüş etkili oldu” dedi.

Dış belirsizliklerin artmasına rağmen, Çin ekonomisinin genel istikrarı koruduğuna, daha iyileştirilmiş ve istikrarlı bir ekonomik görünüme sahip olduğunu belirten Wang, gösterdiğini belirtti. Wang, Wang, döviz piyasasında dengeli arz ve talebin ve rezervleri sağlam bir şekilde büyüttüğünü de sözlerine ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)