BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'den ABD'ye sert yanıt----

Çin'den ABD'ye sert yanıt

Çin'den ABD'ye sert yanıt
11 Temmuz 2018 - 10:26 www.finansgundem.com

Çin, ABD'nin daha önceki tarifelerine misilleme yapması nedeniyle 200 milyar dolarlık Çin menşeli ürüne yüzde 10 gümrük vergisini getireceği yönündeki açıklamasını tepkiyle karşıladı

ÇİN Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD'nin son tehdidinin "tamamen kabul edilemez olduğu" ve Çin'in buna karşılık vereceği bildirildi. 
Açıklamada, "Amerikan tarafının, gerilimi arttıran gümrük vergisi listesi yayımlaması tamamıyla kabul edilemez. Çin yönetimi, kendi temel çıkarlarını korumak için gerekli karşı önlemleri uygulamak zorunda kalacaktır." ifadesi kullanıldı.

Washington yönetimi, ABD-Çin ticaret savaşının katlanarak büyümesine neden olacak bir adım daha atmıştı.

ABD, Çin'in daha önceki tarifelerine misilleme yapması üzerine yüzde 10 gümrük vergisi getirilecek 200 milyar dolarlık Çin menşeli ürün listesini yayımlamıştı.

ABD-ÇİN TİCARET SAVAŞININ GELİŞİMİ

ABD ile Çin arasında ticaret savaşının başlangıcı görülen gelişmeler, Trump yönetiminin 23 Mart'ta ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 ek gümrük vergisi getirmesiyle başladı.

Çin, Washington'ın çelik ve alüminyum ürünlerine yönelik ek gümrük vergilerine cevaben nisan başında ABD menşeli 128 ürüne yüzde 15 ila yüzde 25 tarife koydu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)