BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin, Türkiye ve Brezilya'nın CDS hacmi zirve yaptı----

Çin, Türkiye ve Brezilya'nın CDS hacmi zirve yaptı

Çin, Türkiye ve Brezilya'nın CDS hacmi zirve yaptı
12 Aralık 2019 - 10:54 www.finansgundem.com

Döviz ve menkul kıymet alım satımı yapan 12 aracı kuruma yapılan anket sonucunda Çin, Türkiye ve Brezilya'nın bpiyasaya en çok katılım gösteren ülkeler olduğu açıklandı

Gelişmiş piyasaların üçüncü çeyrekteki kredi temerrüt takası (CDS) işlemleri 2019 üçüncü çeyrekte 486 milyar dolara ulaştı. 

CDS, yatırımcılar tarafından hükümetlerin veya şirketlerin borçlarını ödememe riskini sigortalamak için kullanılan bir araçtır. Bu yüzden, CDS hacmindeki ani yükselişler çoğu zaman borç ihraçlarındaki büyük artışları ve artan baskıları işaret edebilir.

Gelişmekte olan Piyasa İşlemcileri Birliği'nin (EMTA) yaptığı açıklamaya göre, bu yılın toplam CDS işlemleri geçen yılın üçüncü çeyreğindeki 509 milyar dolara oranla bir nebze düşüş gösterirken, bu yılın ikinci çeyreğindeki 364 milyar dolarlık işlemden fazla geldi. 

New York'ta mukim olan EMTA, CDS işlem hacimlerindeki değişimlerin nedenleri konusunda bir açıklama yapmazken, işlem hacimlerini tek tek gelişmekte olan ülkeler ve dokuz büyük kamu şirketi için bölümlere ayırdı. Ankette üçüncü çeyrekteki en büyük CDS hacmine sahip olan ülke 50 milyar dolar ile Çin oldu. 

EMTA anketi katılımcıları olan Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, ICBC Standard Bank, JPMorgan, Morgan Stanley ve NatWest'in verdiği bilgiye göre Türkiye'nin CDS hacmi 44 milyar dolar iken, Brezilya'nınki ise 40 milyar dolar oldu. Ankete göre dokuz kamu şirketinden üçüncü çeyrekte en çok CDS hacmine sahip olanlar ise yaklaşık 2.3 milyar dolar ile Meksika devletinin petrol şirketi Pemex ve 1.2 milyar dolar ile Brezilya kamu şirketi Petrobras.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)