BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP’den ‘Doğa Koleji’ açıklaması----

CHP’den ‘Doğa Koleji’ açıklaması

CHP’den ‘Doğa Koleji’ açıklaması
12 Aralık 2019 - 16:20 www.finansgundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Doğa Koleji ile ilgili olarak, "Bir haftadır devam eden öğretmenlerin ve öğrenci velilerinin feryadı Türkiye'nin gündeminde. Ancak bu durum parlamentoda dillendirilmiyor." dedi.

Kaya, bir süredir maddi sıkıntı yaşadığı belirtilen Doğa Koleji’nin Eryaman’daki şubesini ziyaret ederek, okul yöneticileri, öğretmenler ve velilerle görüştü.

Daha sonra okul önünde yaptığı basın açıklamasında, 2002’de kurulan kolejin 2016’da bir inşaat şirketine devredildiğini söyleyen Kaya, öğrenci velilerinin verdiği paranın inşaata aktarıldığını iddia etti.

“ÖĞRETMENLERİMİZİN ÇIĞLIĞI, ÜÇ KURUŞLUK MAAŞ İÇİN DEĞİL”

Öğrencilerin kolejde yaşanan sorunlardan etkilendiğine dikkati çeken Kaya, “Bir haftadır devam eden öğretmenlerin ve öğrenci velilerinin feryadı Türkiye’nin gündeminde. Ancak bu durum parlamentoda dillendirilmiyor. Velilerimizin çığlığı, çocuklarımızın gelecek kaygısıdır. Öğretmenlerimizin çığlığı, üç kuruşluk maaş için değildir, öğrencilerinin gelecek kaygısıdır. 82 bin öğrenci, 13 bin 500 çalışan ve yaklaşık 500 bin aileyi ilgilendiren bir kurum, ne yazık ki çökertiliyor.” ifadelerini kullandı.

Kolej yöneticileri ve öğretmenlerinin aylardır maaş almadığını anlatan Kaya, “Maarif Vakfı, FETÖ’nün okullarını almaktan vazgeçsin. Gelsin bu okulla bu çocuklara sahip çıksın.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “özel okul açanlara teminat yatırma koşulu getirilsin” açıklamasını destekleyen Kaya, yasanın TBMM’ye gelmesi durumunda, parti olarak da destek vereceklerini vurguladı.

CHP Mersin Milletvekilli Ali Mahir Başarır da öğrenci velilerine ve öğretmenlere geçmiş olsun dileğinde bulunarak, “Velilerin, öğrencilerin toplanan paraları betona yatırıldı. Bugün bizim çocuklarımız, eğitim alamayacak duruma geldi.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Doğa Koleji için devreye giriyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • musa raduyev20 Aralık 2019 10:02

    Chp nin bütün derdi ülkeyi kaosa toplumu fesada vermektir ki yaraya bile işemez yara iyileşir millet kazanır diye

  • Milliyetçi14 Aralık 2019 21:09

    Binlerce para alıyorlar toplamda 6 aylık eğitim için.paralari başka alanlara yatırıyorlar sonrada durumumuz kötü diyorlar. Reis bunların hepsi anlaşmalı yapıyorlar bu iflaslari

  • Firat 12 Aralık 2019 20:54

    her batan parlemontaya gelmedigine gore bununda yeri tuketici mahkemesi . Dunya evde okula dondu bu kolej / imam hatip somurusune bir son verilsin isteyen veil cocuguna egitimi evde versin . Online mufredat / platform vs mumkun .