BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇeyiz sandığından 100 yıllık ‘bereket’ çıktı----

Çeyiz sandığından 100 yıllık ‘bereket’ çıktı

Çeyiz sandığından 100 yıllık ‘bereket’ çıktı
16 Kasım 2019 - 17:50 www.finansgundem.com

İzmir'in Tire ilçesinin Kahrat köyünde 100 yaşında buğday tohumları bulundu. Bu tohumların ilginç hikayesi ise bir çeyiz sandığında günümüze kadar gelmiş olması...

Independent Türkçe’den Dündar Kale’nin haberine göre, Kahrat köyünün kızlarından Hatice Alkan, 100 yıl önce gelin oldu. Babası Mustafa da bir adete göre, kızının çeyiz sandığına ‘bereketli olsun diye’ bir torba buğday tohumu koydu. Hatice evlendi, çocukları oldu ve yaşlandı, fakat babasının çeyiz sandığına koyduğu tohumlara elini dahi sürmedi. Tohumlar bugüne kadar sandığın bir köşesinde bekledi. Hatice Alkan, 20 yıl önce hayatını kaybettikten sonra köydeki evine de kimse uğramaz oldu.

TOHUMLARI OĞLUNUN TORUNU BULDU

Birkaç yıl önce Hatice Alkan’ın torunu Mustafa Hatipoğlu, ninesinin yadigarlarını karıştırırken, çeyiz sandığını buldu. Kapağını kaldırınca ise karşısında buğdayları buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde güvenlik amiri olarak görev yapan Hatipoğlu, tohumları gördüğünde hazine bulmuş gibi sevindi. 49 yaşındaki Hatipoğlu, içerisinde üç-dört kilo tohum olan keseyi alarak büyüklerinin yanına gitti. Sorduğu kişiler ise bu buğdayın ‘kızıl buğday’ olduğunu ve eskiden oralarda hep bu buğdaydan ekildiğini söyledi.

HATİCE ALKAN’IN ÇEYİZİ 100 YIL SONRA TOPRAKLA BULUŞTU

Mustafa Hatipoğlu, ninesinden miras kalan buğdayları ekmeye karar verdi. Tohumlar 200 metrekarelik bir bahçeye yetti ve buğdaylar çimlendi, başak verdi. Nihayet Hatipoğlu’nun sabırsızlıkla beklediği hasat zamanı geldi çattı.

Bahçedeki ekini biçen Hatipoğlu, elde ettiği ürünü uzmanlara gösterdi. Uzmanlar bu buğdayın, gluteni az ve çok besleyici olduğunu söylediler. Bunu öğrenen Hatipoğlu ise bu buğdayı çoğaltıp, babadan kalma arazilere ekip biçmeye başladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)