BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu: Suriye'nin bölünmesinin önüne geçtik----

Çavuşoğlu: Suriye'nin bölünmesinin önüne geçtik

Çavuşoğlu: Suriye'nin bölünmesinin önüne geçtik
09 Kasım 2019 - 15:41 www.finansgundem.com

ABD'nin Suriye'deki petrol sahalarına asker konuşlandırmasını eleştiren Dışişleri Bakanı, "Zenginlikler üzerinde kimsenin hakkı yoktur. Petrolü biz değerlendireceğiz demek yanlış, buralar Suriye halkınındır" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'daki Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 24. Bakanlar Konseyi Toplantısında EİT Genel Sekreteri ile kameraların karşısına çıktı.

Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinden çektiği askerleri petrol sahalarına konuşlandırması için "Petrol rezervleri için bulunduklarını itiraf ediyorlar, açıkça söylüyorlar. Zenginlikler üzerinde kimsenin hakkı yoktur" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'yla Suriye'nin bölünmesinin önüne geçtiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Buraya 10 binlerce kilometre öteden gelip 'Petrolü biz değerlendireceğiz' demek yanlış, buralar Suriye halkınındır" diye konuştu.

Basın toplantısında bir gazetecinin sorusu üzerinde ABD'de kabul edilen 1915'i 'soykırım' olarak kabul eden tasarıya da değinen Dışişleri Bakanı, şunları söyledi:

"Barış Pınarı Harekatı ile büyük oyunu bozduk. Rahatsızlık bundan. Yaptırımlarla bir yere varamazlar. Soykırım varsa Hocalı'da Ermeniler yaptı. YPG/PKK Suriye'de etnik temizlik yaptı, buna neden göz yumdunuz? Çifte standart var, iki yüzlülük yapılıyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)