BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrexit'te yol haritası belirlendi----

Brexit'te yol haritası belirlendi

Brexit'te yol haritası belirlendi
12 Temmuz 2018 - 17:05 www.finansgundem.com

İngiliz hükümeti tarafından açıklanan Avrupa Birliği'nden çıkışa dair yol haritası belgesinde "uygulanabilir ve prensiplere dayalı" bir çıkış önerildi

İngiltere'de hükümet bugün Avrupa Birliği'nden (AB)  çıkışa (Brexit) dair yol haritasını açıkladı. 

İngiliz hükümeti tarafından açıklanan Avrupa Birliği'nden (AB) çıkışa  (Brexit) dair yol haritası belgesinde İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) arasında  dört temel alanda kapsamlı iş birliği amaçlanıyor.

Metinde, İngiltere ve AB arasında ekonomik ortaklığın sağlanması,  güvenlik alanında iş birliğinin devamı, havacılık ve nükleer güç alanlarında iş  birliğini sürdürülmesi, İngiltere ve AB arasında anlaşmanın gücünü artırmak için  kurumsal çerçevenin oluşturulması hedefleniyor.

Metnin ekonomi başlığı altında, “AB ile gelecekte refahı maksimize  eden kapsamlı ve derin bir ekonomik ilişkinin geliştirilmesi ve İngiltere-AB  arasında ticaretinde aksamaların minimum seviyede olması, istihdamın ve iş  kaynaklarının muhafaza edilmesi, aynı zamanda dünyadaki fırsatlardan azami  şekilde faydalanılması hedeflenmektedir.” ifadesine yer verildi.

Yol haritası metninde, “toplumlar” başlığı altında ise serbest  dolaşımın yeni bir göçmenlik sistemiyle birlikte sonlandırılmasının planlandığı,  öte yandan AB vatandaşlarının "sınırlı süreyle ve kesin bir şekilde belirtilmiş  koşullarla" İngiltere’de vize olmaksızın çalışabileceği belirtildi.

Birleşik Krallığın bir parçası olan Kuzey İrlanda ve bağımsız İrlanda  arasında katı bir sınır gümrük uygulamasının istenmediği belirtilen metinde,  Kuzey İrlanda’da barış sürecinin devamının sağlanmasının hedeflendiği vurgulandı.

Metinde, ayrıca Birleşik Krallığın anayasal bütünlüğünün korunmasının  da önemi vurgulandı.

Yol haritasında, İngiltere'nin AB ile kolaylaştırılmış gümrük  düzenlemeleri (FCA) içerisinde yer alarak ticaretini sorunsuz şekilde devam  ettirmeyi amaçladığı belirtildi. Öte yandan İngiltere’nin bazı alanlarda ticareti  sınırlandırabilecek adımları atabileceği belirtildi.

Yol haritası metninde, İngiltere ve AB menşeli ürünlere karşılıklı  olarak ek gümrük vergisi ya da kotası uygulanmamasının, her iki tarafın  ürünlerinin ticaretinin mümkün olduğu ölçüde sorunsuz şekilde  gerçekleştirilmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Yol haritası metninin giriş bölümünde değerlendirmelerine yer verilen  İngiltere Başbakanı Theresa May, “Bizim teklifimiz kapsamlı, iddialı.  (Teklifimiz) haklarımız ve yükümlülüklerimiz arasında ihtiyaç duyduğumuz dengeyi  sağlıyor. Teklifimiz ulusal çıkarlarımız, Birleşik Krallıkve AB’nin ortak  çıkarları içerisinde prensipli ve pratik bir Brexit sunuyor.” ifadelerini  kullandı.

İngiltere’nin Brexit Bakanı Dominic Raab ise İngiltere’nin AB’ye  sunduğu teklifin, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden, ortak pazardan ve Gümrük  Birliği’nden çıkışını sağladığını belirtti.

Raab, “Bu şekilde Birleşik Krallık dünya ile yeni ticaret anlaşmaları imzalayabilecek. Özellikle hizmetler alanında yeni bir anlaşmalar yapabilecek. Birleşik Krallık ve AB arasında imzalanacak yeni bir ticaret anlaşması ile sorunsuz ticareti koruyabilecek, iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verebileceğiz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)