BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBoyner, Wepublic mağazasını kapatıyor mu----

Boyner, Wepublic mağazasını kapatıyor mu

Boyner, Wepublic mağazasını kapatıyor mu
30 Aralık 2018 - 11:20 www.finansgundem.com

20 milyon dolar yatırımla açılan, 120 milyon dolar ciro hedefi konan Akmerkez’deki Wepublic iddiaya göre kapanıyor. Mağaza yeri için yeni kiracı aranıyor.

Hürriyet Ekonomi Yazarı Jale Özgertürk, Wepublic mağazası hakkındaki gelişmeyi köşesinde kaleme aldı.

"Boyner Grubu perakende sektörünün önemli bir markası. 2015 yılında ortak olduğu Katar merkezli Mayhoola for Investments fonu ile önümüzdeki yıllarda da önemli bir oyuncu olma hedefinde. Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner ise sektörün en yaratıcı isimlerinden. Sektörde birçok yeniliğin de öncüsü. Eğlenceli alışveriş konsepti ile Akmerkez’de 31 Ağustos 2016’da açılan Wepublic mağazası 6 bu yeniliklerden biriydi. 4 katlı olarak, 8 bin metrekarelik bir alanda açılan mağazaya verilen Wepublic ismi 600 isim alternatifi arasından seçilmişti.

Mağaza 20 milyon dolar yatırımla Türkiye’den ve dünyadan 520 markayı bir araya getirmişti. O dönem 100’ün üzerinde markayı ilk defa Türkiye’deki meraklılarıyla tanıştıran da Wepublic olmuştu. Bu konseptle hedef mağazacılık ve perakende alanında Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmekti. Markanın ilk yıla ilişkin ciro hedefi ise 120 milyon TL olarak açıklanmıştı.

Boyner’in yaptığı açıklamalara göre bu konseptin ilk iki sezon tecrübesinin hemen sonrasında yurtdışına, özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika coğrafyasına taşınması planlanıyordu. İlk hedef ise ABD’de Miami idi. Özellikle ayakkabı kategorisinde 70’i aşkın markanın, 600’e yakın modeline ev sahipliği yapan Wepublic’te Akmerkez mağazası ve merkez ofisle birlikte toplam 200 kişi çalışıyor. Cem Boyner önceki yıl Capital’e yaptığı açıklamada Wepublic için şunları söylemişti: “Mağazayı 15 Temmuz kabusundan hemen sonra açtık. Reklam yapamadık, tanıtamadık. Henüz beklediğimiz trafiğe ulaşamadık. Yılda 2,5 milyon kişinin ziyaret edeceği bir lokasyon olmamız lazım. Bence Wepublic ile ilgili kesin kanaatimizi 2018’in ilk yarısında elde edeceğiz.”

2018 yılı perakende sektöründe sıkıntılarla geçen bir yıl oldu. Wepublic için de zaman zaman kapanacak söylentisi çıktı. Yılın son günlerinde aldığım habere göre mağazanın fiziki olarak kapatılmasına karar verilmiş. 2 Ocak’ta kontratı dolacak olan mağazanın yeri için kiracı da aranmaya başlanmış. Cem Boyner, piyasayı iyi okuyan, sektörü iyi bilen bir iş insanı. Akmerkez’i kapatsa da bu markadan vazgeçmez diye düşünüyorum."

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kuzey08 Ocak 2019 20:56

    Bu fiyata ürün satışı saçma bir hal idi.

  • Barış08 Ocak 2019 18:03

    Bir kere bu konseptle dunyaya acılacagız dusuncesi sacmaydı zira dunya zaten bu konsepti biliyor. İkincisi ismi Turklerin agzına zor gelen fonetik yapıdaydı. logo da Ermeni bayragını andıran halde. Sonucta bu iş modeli hem yerel hem de globalde bir yere oturmayan bir haldeydi. Kaldı ki bunları sahsen pazarlama mudurlerine de soylemiştim 1.5 yıl once.

  • sessiz bankacı04 Ocak 2019 15:00

    Saçma sapan bir modeldi zaten...

  • okur yazar31 Aralık 2018 00:34

    internet sitesi bile kapalı. gazetecilik bu kadar mı ayağa düştü.