BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBir milyon Uygurlu Korona pençesinde----

Bir milyon Uygurlu Korona pençesinde

Bir milyon Uygurlu Korona pençesinde
27 Ocak 2020 - 14:40 www.finansgundem.com

Korona virüsünün Çin'in Sincan kentine yayılması Uygur Türklerinin de yarınını belirsiz hale getiriyor. Basın özgürlüğünün kısıtlı olduğu Çin'de insanlar karanlıkta yolunu bulmaya çalışıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsü Çin'in Sincan kentine yayıldı. Dünya basını Çin basınının sansür uygulamalarını tartışıyor. Bir milyondan fazla Uygurlunun geleceği belirsiz. Dünya basını Wuhan’a yapılan karantinanın oldukça etkisiz bir önlem olduğu konusunda birleşiyor.

Çin Hükümeti virüsün ilk ortaya çıktığı günlerde Dünya Sağlık Örgütü tarafından virüs konusundaki bilgilendirmeleriyle takdir ediliyordu. Fakat Çin Komünist Partisi’nin dış dünyaya verdiği bilgiler her ne kadar doyurucu olsa da kendi vatandaşları üzerindeki politikaları küresel basının eleştirilerini tekrar Çin’in üzerine çekiyor. Wall Street Journal yazarları Paul Wolfowits ve Max Frost Çin’in bilgiyi kontrol etmesi üzerine olan politikalarının virüsün yayılmasına yardımcı olduğunu yazdıkları makalelerinde şunları söyledi:
 ”Çin'in bağımsız bir medyası yok ve basının üzerinde barış zamanında bile yoğun bir sansür var. Virüs Sincan'a yayıldı, burada hükümet yoğun nüfuslu "yeniden eğitim merkezlerinde" bir milyondan fazla Uygur'u elinde tutuyor. Pekin, virüsün doğrulanmış üç vakası olan Tayvan'ın Dünya Sağlık Örgütü'nün salgını tartışmaya katılmasını engelledi.”

Çin yönetiminin 10 Ocak tarihinde virüsün kontrol altında olduğunu söylediğini hatırlatan Wall Street yazarları şehrin en çok satan gazetesinde 3 hafta boyunca virüsün manşetlerde yer almadığını söylüyor.

Wuhan eyaletindeki karantina süreci de bir başka merak edilen konu. Sosyal medyada da kendisine çok fazla yer bulan Wuhan karantinasını değerlendiren New York Times yazarı Howard Markel Wuhan’daki karantinanın etkisiz olduğunu belirtti. Karantina içerisindeki hastaların doktor bulmakta zorlandığını ve sağlık otoritelerine olan güvenin de kırıldığını söyleyen Markel, insanların karantina bölgesinden kaçmaya çalıştıklarını yazıyor. Wuhanlı bir kadının karantina noktalarındaki kontrolleri ateş düşürücü kullanarak geçerek Fransa’ya kadar ulaştığını belirten Markel tarihin en büyük karantinası için artık çok geç olabileceğini düşünüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)