BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBill Gates'ten ABD'yi vuracak kriz uyarısı ----

Bill Gates'ten ABD'yi vuracak kriz uyarısı

Bill Gates'ten ABD'yi vuracak kriz uyarısı
16 Nisan 2018 - 16:32 www.finansgundem.com

Microsoft’un kurucusu milyarder işadamı Bill Gates, ABD’yi yakın zamanda bir ekonomik krizin beklediğini söyledi.

Gates, sosyal paylaşım sitesi Reddit’te katıldığı “bana istediğini sor” etkinliğinde, ABD’nin bir kez daha büyük bir ekonomik kriz yaşayıp yaşamayacağı sorusuna, “Evet. Ne zaman olacağını bilemiyorum ama bu kesinlikle olacak” dedi.

2007-2008 yıllarında patlayan kriz önce yalnız ABD mortgage piyasasını etkilemiş, daha sonra bir büyük durgunluğa dönüşmüştü. Küresel piyasalarda yıllarca etkisi hissedilen kriz, ekonomistlere göre “Büyük Buhran”dan bu yana görülmüş en büyük ekonomik kriz olarak tanımlandı.

Gates, olası bir krize hazırlıklı olmamız gerektiğini söylerken, ekonomik gerileme dönemlerinden geri dönme konusunda insanlığın başarılı olduğunu ekledi.

“Çalkantılı bir dönem öngörmeme rağmen, yenilik ve kapitalizmin durumu, insanlar için, her yerde düzelteceğine inanıyorum” dedi.

Ocak ayından TIME dergisinde iyimser bir makalesi yayınlanan makalesinde, “ABD’nin gençleri, ebeveynlerinden daha iyi bir ekonomik durumda olacaklar” diyen Warren Buffet’a atıfta bulunan Gates, “Warren (Buffet) daha önce bu konudan bahsetmişti ve O bu konuya benden çok daha hakim” dedi.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HESMEN16 Nisan 2018 22:46

    3 sene önce kriz olması gerekir idi olmadı.ama olmaz ise dünya ekonomisine ters gelen bir durum olur.

  • Mert Gürdal16 Nisan 2018 20:59

    Şu anda bile bir çok ülkede kriz vardır hatta abd de bile olabilir.Buna gizli kriz denir.Bazen bu krizler açığa çıkmadan , yaşanmadan atlatılır gider.Önemli olan krizin su yüzüne çıkmamasıdır ki eğer tersi olursa işte tehlike o zaman başlar bankalar ödeme güçlüğü çekmeye başlar.Faizler hortlar , döviz kurları alır başını gider.Ülkeler borçlarını çeviremez vs enflasyon o kadar yükselirki zeytini tane ile ekmeği karne ile almaya başlarsınız yani kötü şeyler.Biz gibi Tarım ülkeleri biraz daha dayanıklıdır.Çünkü yiyecek sıkıntısı yaşamazlar.Ama kaos olur.Neyse dağlara taşlara diyelim.

  • erdinç16 Nisan 2018 19:20

    2021 yılından önce kriz olmaz,,ülkeler büyümeye devam ediyor.

  • Yusuf16 Nisan 2018 17:44

    Asgari ücret 2.500 TL olsun

  • tilki16 Nisan 2018 17:34

    resesyon kriz değil (6)