BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden'dan Trump'a: Koluna çamaşır suyu enjekte et----

Biden'dan Trump'a: Koluna çamaşır suyu enjekte et

Biden'dan Trump'a: Koluna çamaşır suyu enjekte et
30 Eylül 2020 - 04:05 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump ve Demokrat rakibi Biden, televizyonda ilk kez karşı karşıya geldi. Trump'ın gergin olduğu gözlenen programda Biden sık sık hakaret kelimeleri kullandı. Biden, Başkan'a çamaşır suyu gafını da hatırlattı

ABD'de 3 Kasım'daki seçimler öncesi başkan adayları Başkan Donald Trump ve eski Başkan Yardımcısı Joe Biden ilk kez canlı yayında karşı karşıya geldi.

Tartışma, moderatör Chris Wallace'ın Başkan Trump'a neden yeni Yüksek Mahkeme Yargıcını atama hakları olduğunu sormasıyla başladı. Biden ise yeni yargıcın seçimden sonra atanması gerektiğini savunuyor.

İşte Wallace'ın soruları ve tarafların yanıtları: 

YÜKSEK MAHKEME

Donald Trump: Net olarak söyleyeyim seçimi kazandık. Herkesin saygısını kazanmış bir adayımız var. Seçimden sonra da yapsak olabilir. Harika bir yargıç olacak ve daha önce o mahkemede görev yapmış herkes kadar iyi olacak. Seçimi biz kazandığımız için haklı olan biziz.

Joe Biden: Amerikan halkının kimin aday olacağını belirleme hakkı vardı. ABD senatörlerini onaylarlar. Şimdi böyle bir şansları olmayacak seçimlerin ortasındayız. Tehlike şurada Başkan'ın da belirttiği gibi sağlık sigortasını yok etmeye çalışıyor. 20 milyon kişiyi sağlık sigortası hakkından bırakmış olacak. Sağlık sigortasını yok etmeye çalışıyor. Gösterdiği aday son derece iyi gözüküyor. Fakat sağlık sistemi anayasal değildir diyor. Son derece tehlikeli gözüküyor. Hamilelerin çok daha fazla ödeme yapması gerekecek. Benim önerim şu: Bizim sağlık sigortasını genişletmemiz gerekiyor. 23 meslektaşım ile bunu konuştuk. Benim önerim altımda özel sağlık sigortaları devam edecek. Ben şu an Demokrat Parti benim, partiyi ben temsil ediyorum. Daha önce sağlık sorunu olanların sigortaya erişmesini engellemek istiyorlar. Covid salgını varken bu kişilere ne olacak?

SAĞLIK SİGORTASI

Trump: Çok önemli adımlar attık. Sembolik bir durum yok. Size daha önce tarihte hiçbir başkanın yapmaya cesareti olmadığı bir şey yapıyorum. İlaç fiyatları yüzde 90 azalacak. Sudan ucuz olacak. Reçete ile satılan fiyatları düşüreceğiz. Obamacare hiçbir işe yaramıyor. Biz daha iyi bir duruma getirdik.

Biden: 20 milyon kişi sağlık sistemini Obamacare yoluyla elde etmekte. Bunu yok etmeye çalışıyor. Tek bir planı bile yok, nasıl yapılacağını bilmiyor. Sağlık sistemiyle ilgili olarak hiçbir planı yok. Seçildiğinden beri herhangi bir şey yapmadı.

CORONA SALGINI

Biden: Şimdi 200 bin ölü diyoruz. Günde 40 bin kişi coronaya yakalanıyor. Neredeyse bin kişi hayatını kaybediyor. Başkan'ın bir planı yok. Şubat ayında bu krizin ne kadar ciddi olacağını biliyordu. İnsanları uyarmak yerine harekete geçmedi. Bize ne kadar iyi bir iş çıkardığını söyledi. Peki o dönemde ne yaptı, sürekli bekledi. Mart ayında neleri yapmamız gerektiğini söylemiştim. Koruyucu ekipmanları sunmamız gerekiyor çalışanlara. Artık olduğumuz yerden çıkıp Beyaz Saray'a gidip gerekeni yapmanız gerekiyor. Aşı konusunda konuşacak olursak hiçbir şekilde güvenmiyorum.

Trump: Eğer sizi dinlemiş olsaydık milyonlarca kişi ölmüş olacaktı. Çin'de Rusya'da kaç kişinin öldüğünü bilmiyorsunuz. Size gerçek rakamları söylemiyorlar. Birçok demokrat valiler de harika iş yaptığımı söyledi. Bizim tarafımızda olmayan insanlar bile bunu söyledi. Aşıya birkaç hafta kalmışken tedavide çok daha az ölüm oranları görüyoruz. Şirketlerle konuştum çok daha erken olacağını söylediler. Bütün firmalarla konuştum daha da hızlı gidebilirler aslında ama olay çok siyasileşti.

EKONOMİ

Trump: Tarihteki en büyük ekonomiyi inşa ettik. 4 ayda 10 milyondan fazla kişi tekrar istihdam gücüne katıldı. Seçilirse ülkeyi kapatacak. İnsanlar artık hapisteymiş gibi düşünüyor. Eyaletleri açmamız lazım. Biz muazzam bir şekilde ayağa kalkıyoruz. İnsanlar okulların açılmasını istiyorlar, eyaletlerinin kapılı olmasını istemiyorlar. New York hayalet kente döndü.

Biden: Onun gibi kişiler son derece iyi götürüyor işlerini. Vergi önerisinden dolayı pazara odaklanıyor. Siz küçük kentlerinizde işlerinize odaklanıyorsunuz. Bu kişi 750 dolar vergi ödedi toplam. Görevi devraldığından beri işsizliği bu kadar arttıran ilk ABD başkanı olacak. Şunu söylüyor: İşletmelerimizi açıyor. Neden ekonomiyi açmak istiyor? Neden ABD halkına odaklanmak istemiyor. Corona krizi yönetilemeden ABD yönetilemez. Maskelerin verilmesi gerekiyor öğretmenlere hayır bunu yapamayız deniyor. ABD halkının ihtiyaçlarını göz ardı ediyor.

750 DOLAR VERGİ

Trump: Milyonlarca dolar gelir vergisi ödedim.

Biden: Vergi yasası onu daha az vergi ödeyecek hale getiriyor. Vergi yasalarının avantajını kullanıyor bir öğretmenden daha az vergi ödüyor. Siz ABD tarihindeki en kötü başkansınız.

GEORGE FLOYD

Biden: Burada eşitlik söz konusu. Biz hiçbir zaman herkes için eşitlik istemekten vazgeçmedik. Amerikalıları düşünün sizin de bildiğiniz gibi genç bir kişi hayatını kaybetti, öldürüldü. Floyd öldürüldüğünde barışçıl protestolar vardı. Alanından çıktı ve orduyu kullandı. Kilisenin yöneticileri devreye girdiler. Siz insanları bölmek için kullandınız. Sistemli bir adaletsizlik var bu ülkede. Polislerin çoğu her gün hayatlarını riske atıyorlar. Başkan olarak ben Beyaz Saray'da bir araya getireceğim ve birlikte çalışacağız. Çözüm getireceğiz.

Trump: Siz onlara yırtıcı dediniz! Tarihte herkesten kötü davrandınız. Hiçbir cumhuriyetçinin olmadığı kadar popülerim siyahiler arasında. Sizi destekleyen bir tane bile kolluk kuvveti yok. İnsanların dükkanlarını yakıp öldürmek barışçıl protesto mu oluyor?

Trump ve Biden, seçimlerden önce iki kez daha televizyon düellosuna katılacak. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)