BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBETAM'ın üçüncü çeyrek büyüme beklentisi %5----

BETAM'ın üçüncü çeyrek büyüme beklentisi %5

BETAM'ın üçüncü çeyrek büyüme beklentisi %5
23 Kasım 2020 - 14:25 www.finansgundem.com

BETAM, TÜİK tarafından 30 Kasım'da açıklanacak olan yılın üçüncü çeyrek büyüme rakamları öncesinde beklentisini %5 olarak açıkladı.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 5 büyüme beklediğini açıkladı.

BETAM raporunda "Kesinleşen Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı GSYH öncü göstergeleri ile yaptığımız hesaplamalara göre 2020 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla GSYH’nin yüzde 5 oranında büyümesini bekliyoruz" denildi. Raporda üçüncü çeyrek için mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış büyümenin bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 12 öngörüldü.

Raporda "Öncü göstergelerin büyük kısmının ciddi artışlar kaydettiğini görmekteyiz. Haziran ayı itibariyle atılan normalleşme adımlarının ekonomiyi toparladığını ve rahatlattığını söyleyebiliriz. Bu yüksek rakamlarda, yıllık büyümede kısmi olmakla birlikte baz etkisinin de etkili olduğunu, ülke ekonomisinin dip yaparak toparlandığını ifade edebiliriz. Bir sonraki çeyrekte ise, Covid-19'a yönelik yeni tedbirlerle, tablonun kötüleşmesi oldukça muhtemel" görüşüne de yer verildi.

TÜİK üçüncü çeyrek büyüme verilerini 30 Kasım'da açıklayacak.

Pandemiye rağmen bu yıl artı büyüme bekleniyor

 

Sanayi üretimi sonrası büyüme de toparlanabilir

 

Betam: Türkiye ilk çeyrekte geçen yıla göre büyüyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)