BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK'nın planı Türk bankalarının notları için pozitif----

BDDK'nın planı Türk bankalarının notları için pozitif

BDDK'nın planı Türk bankalarının notları için pozitif
12 Aralık 2019 - 08:33 www.finansgundem.com

Moody's Investors Service, BDDK'nın sorunlu kredileri azaltma planının Türkiye'deki bankaların kredi notları için pozitif olacağı değerlendirmesini yaptı

Moody's Investors Service, Bloomberg News tarafından 6 Aralık'ta yayınlanan ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) bankalardan sorunlu kredileri azaltmaya yönelik yol haritası hazırlanmasını isteyeceği şeklindeki haberin, gerçekleşmesi halinde Türk bankalarının kredi notları için pozitif olacağını bildirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşunun haftalık 'Kredi Görünümü' başlıklı raporunda söz konusu değişikliğin, daha düşük bir sorunlu kredi stoğunun karlılığı geliştirebileceğini borç verme kapasitelerini arttırabileceğini belirtti. Ancak Moody's, sadece sorunlu kredi oranındaki azalmaya bağlı bir kredi artışının kredi notu açısından pozitif olmayacağını vurguladı.

Moody's, geçtiğimiz hafta yayınlanan başka bir raporunda da BDDK tarafından Türk bankalarının tahsil edilemeyen kredileri bilançolarından çıkarmak için takip edebilecekleri prosedürleri ana hatlarıyla belirleyen bir düzenleme değişikliğininTürk bankaları için kredi notu açısından olumlu olduğu değerlendirmesini yapmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)