BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriBBVA'dan POS cihazlarını tarihe karıştıracak teknoloji----

BBVA'dan POS cihazlarını tarihe karıştıracak teknoloji

BBVA'dan POS cihazlarını tarihe karıştıracak teknoloji
27 Ağustos 2020 - 12:03 www.finansgundem.com

BBVA perakende satıcıların POS cihazına gerek kalmadan Android cep telefonları üzerinden temassız işlem yapabilmeleri için yeni bir yazalım kullanmaya hazırlanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İspanyol bankacılık devi BBVA Alman finansal teknoloji şirketi Rubean’la ortaklaşa ürettiği yeni uygulama PhonePOS aracılığıyla POS cihazlarına gerek kalmadan Android cep telefonları üzerinden temassız işlem yürütebilmeyi hedefliyor. PhonePOS uygulaması 200’ü aşkın işyerinde denenecek.

PhonePOS çözümleri finansal teknoloji firması Rubean tarafından Alman meslektaşı CCV, şifreleme uzmanı şirket Intertrust ve siber güvenlik şirketi Riscure ortaklığında üretildi.

Android 8.0 Oreo ve üzeri cihazları temassız POS makinalarına çeviren uygulama Visa ve Mastercard tarafından onaylandı ve nisan ayında resmen piyasaya sürüldü.

Kavram kanıtlama çalışmasını BBVA ile yapan PhonePOS uygulamasıyla, işletme sahibi müşteriler artık kiralamak ya da satın almak zorunda oldukları bir POS cihazı olmadan kart alışverişi yürütme imkanına sahip olacak.

Garanti BBVA dünyada bir ilke imza attı

 

Girişim ve istihdamda en yüksek pay hizmet sektörünün

 

Siber saldırı! 8 milyon şifre çalındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)