BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da Ortadoğu uyarısı: Durum çok ciddi----

Almanya'da Ortadoğu uyarısı: Durum çok ciddi

Almanya'da Ortadoğu uyarısı: Durum çok ciddi
15 Mayıs 2019 - 21:11 www.finansgundem.com

Maas, Ortadoğu'daki durumun çok ciddi olduğunu belirterek, askeri gerilimin artmasını engellemek için her şeyi yapacaklarını bildirdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Federal Mecliste İran ile yapılan nükleer anlaşmaya ilişkin  düzenlenen oturumda yaptığı konuşmada, nükleer anlaşmanın başarısız olması durumunda bölgenin yangın yerine dönüşebileceği uyarısında bulundu.

"Ortadoğu’daki durum çok ciddi." ifadesini kullanan Maas,  bölgenin  yangın yerine dönüşmesi durumunda, bunun özellikle Avrupa’nın güvenliği için ağır sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

Bunun için bazen küçük bir kıvılcımın de yetebileceğini vurgulayan  Maas, "Askeri gerilimin artmasını önlemek için her şeyi yapmalıyız ve yapacağız."  diye konuştu.

İran’ın şimdiye kadar nükleer anlaşmaya uyduğuna işaret eden Maas, çok  taraflı iş birliğinin burada başarılı olduğunu gösterdiğini kaydetti.

ABD'ye eleştiri

Maas, ABD'nin bu anlaşmadan ayrılmasına ise hala anlam veremediğini belirtti.

ABD’yi eleştiren ve İran konusunda diplomatik çözüm bulunması için  çağrıda bulunan Maas, "Tek taraflı maksimum baskı stratejisinin bizi ileriye  götüreceğine inanmıyoruz." dedi.

Maas, Brüksel’de pazartesi günü Avrupa Birliği’ne (AB) üye ülkelerin  dışişleri bakanlarının ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştüklerini  anımsatarak,  ABD ile aynı hedeflerin peşinde olduklarını ancak bunun için  gidilecek yolun farklılık arz ettiğini belirtti.

"Maksimum baskı her zaman istenmeyen gerilimi artırma riskini de  taşır." ifadesini kullanan Maas, son günlerde yaşananların bu riskin somut ve  belirgin olduğunu gösterdiğini aktardı.

Mass, AB ülkelerinin nükleer anlaşma konusunda birlikte hareket  ettiğini ve 28 ülkenin de İran ile yapılan nükleer anlaşmanın arkasında durduğunu  ve İran’ın da nükleer anlaşmaya uyması gerektiğini kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)