BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya'da enflasyon sıfırın altına indi----

Almanya'da enflasyon sıfırın altına indi

Almanya'da enflasyon sıfırın altına indi
01 Ağustos 2020 - 18:53 www.finansgundem.com

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'daKovid-19 salgınının maliyeye olumsuz etkisini azaltmak amacıyla tüm tüketim mallarında Katma Değer Vergisi (KDV) indirimi yapılması sonrası temmuz ayında enflasyon 0'ın altına düştü.

Almanya'da eksi enflasyon en son Nisan 2016'da görülmüştü.

Federal İstatistik Dairesi'nin açıkladığı geçici verilere göre ülkede temmuz ayında enflasyon -0,1 seviyesi geriledi. Kurum, bu durumun temmuz başında yürürlüğe giren KDV indiriminden kaynaklandığını açıkladı.

Almanya'da Angela Merkel önderliğindeki hükümet ekonominin Covid-19 salgını sebebiyle alınan önlemler dolayısıyla yavaşlamasını engellemek amacıyla KDV indirimine gitmişti. Buna göre 1 Temmuz - 31 Aralık arası 6 aylık dönemde yüzde 19 olan KDV oranı yüzde 16'ya, bazı temel tüketim maddelerindek yüzde 7'lik KDV oranı yüzde 5'e çekilmişti.

Almanya'da 1994 ortalarından bu yana yaklaşık 26 sene boyunca yüzde 3'ün üzerinde enflasyon görülmedi. 1992'de ilk kez yüzde 5 enflasyon oranını geçen ülkede son 10 senedeki ortalama ise yüzde 1 civarında. Enflasyon son 10 senelik dilimde ise yüzde 2.6'nın üzerine de çıkmadı.

Avrupa Merkez Bankası yakın markajda

Avrupa ülkelerindeki enflasyon oranı Avrupa Merkez Bankası (AMB) tarafından da yakından takip ediliyo AMB, euro bölgesi dahilindeki 19 ülkede orta vadede yıllık ortalama yüzde 2'lik enflasyon beklentisi içerisinde.

AMB, korona virüs krizi nedeniyle Euro bölgesi ekonomisinde rekor küçülme bekliyor. Federal İstatistik Dairesi Temmuz 2020 için kesin enflasyon oranını 13 Ağustos tarihinde açıklayacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)