BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriAlipay dünya rekoru halka arza hazırlanıyor----

Alipay dünya rekoru halka arza hazırlanıyor

Alipay dünya rekoru halka arza hazırlanıyor
26 Ağustos 2020 - 11:29 www.finansgundem.com

Ünlü Çinli Milyarder Jack Ma ödeme sistemleri ve finansal teknoloji şirketi Ant Group’un halka arzına hazırlanıyor. Şirket amiral gemisi uygulaması 1 milyar kullanıcısı bulunan Alipay ile tanınıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder Jack Ma'nın ödeme ve finansal teknoloji şirketi Ant Group, Hong Kong ve Şanghay borsalarında halka arz için başvuruda bulundu. Ant Group’un halka arzı, geçen yıl rekor seviyede halka arz olan Suudi Aramco şirketini geçerek dünyanın en büyük talep toplama rakamlarına ulaşması bekleniyor.

Şirket 25 Ağustos'ta yaptığı başvuruda, halka arzla "hizmet sektörünü dijitalleştirme vizyonlarını daha fazla sürdürmenin" yanı sıra sınır ötesi ödemelerini desteklemeyi, araştırma-geliştirme birimlerinin kapasitesini arttırmayı hedeflediklerini belirtiyor. Hisse başı fiyat aralığı belirlenmeyen halka arzda fiyatların ne kadar yükseleceği merakla bekleniyor.

Şirket liste açıklamasında yılın ilk ayında 21,9 milyar yuan (3,2 milyar dolar) kâr ve 72 milyar yuan gelir elde ettiğini açıkladı. Hanzu merkezli Ant şirketi amiral gemisi mobil uygulama Alipay ile 1 milyar kullanıcıya hizmet sunuyor.

The Wall Street Journal'a göre, şirketin değeri altı yıl önce piyasaya girmesinden bu yana ciddi biçimde arttı. 2015 yılında, ülke içerisindeki fon toplama turunda yaklaşık 45 milyar dolar değer biçilen şirket bir sonraki yıl ise 60 milyar dolar değerine ulaştı. 2018 yılında, Ant yerli ve küresel yatırımcılardan 14 milyar dolar özel sermaye toplayarak 150 milyar dolar civarında bir değere ulaştı.

Moody's: Şirketler borç geri ödemede zorlanacak

 

FED'in planı ters tepebilir

 

Ekonomideki para bolluğunun bedeli yıkıcı enflasyon olacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)