BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAdnan Bali siyasete girecek mi?----

Adnan Bali siyasete girecek mi?

Adnan Bali siyasete girecek mi?
19 Haziran 2019 - 22:53 www.finansgundem.com

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin siyasete atılacağı hakkındaki iddialar son günlerde yeniden gündeme gelmeye başladı. Peki bu iddialar ne kadar doğru?

FINANSGUNDEM.COM / KULİS HABER

Son dönemlerde İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin ismi siyaset ile anılır oldu. Hatırlanacağı gibi, Mayıs ayı başlarında Bali hakkında siyasete gireceği ve ekonomi yönetiminin sorumluluğunu alacağına ilişkin iddialar gündeme gelmişti. Daha çok sosyal medyada dolaşan bu iddialar bazı internet haber sitelerinde de yer almıştı.

Bu iddialara ilişkin olarak İş Bankası ve Adnan Bali’den kesin bir dille yalanlama gelmişti. Ancak bu yalanlamalara karşın iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Birkaç gündür bu iddialar yeniden gündeme gelmeye başladı. Özellikle sosyal medyada dolaşan bu iddialar üzerine biz de finangundem.com olarak bu haberlerin aslı astarı var mı diye kaynaklarımıza başvurduk.

Aldığımız bilgilere göre Adnan Bali’nin siyasete ilişkin düşüncelerinde iddiaların ilk gündeme geldiğinden beri değişiklik yok. Siyasete olan mesafeli tutumu devam ediyor. Yakın çevresi bütün kariyerini İş Bankası’nda oluşturan Bali’nin İş Bankası ve bankacılık dışında bir kariyer hedefi olmadığını dile getiriyor.

Peki bu iddialar nereden çıkıyor, kaynağı ne? Bu sorunun tam bir karşılığı yok. Ancak iddiaların seçimden önce tekrar gündeme gelmesi siyasi bir hamle olma ihtimalini güçlendiriyor. Peki bu hamleden kim ne umuyor? Bunu da zaman gösterecek…   

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin YILDIRIM20 Haziran 2019 13:10

    Sayın Bali nin siyasete girip girmeyeceğini bilmemekle birlikte geçmişte ve halen günümüzde  özellikle kamu banka ve diğer kurumlarda üst yönetimlerinde bu tür söylem ve sonrasında siyasi girişim ve görev almaların çok yoğun olduğunu bildiğimiz için şaşırmamakla birlikte olabilirlik üzerinde de durmaktayım.Aslında uzunca zamandır ekonomik söylem ve zamanlamaları  hükümetle çok da paralel gittiği için biraz olabilirliği yüksek gibi.Diğer taraftan da İş Bankasının bazı hisselerinin hazineye devri konusu gündemde iken belki bu konu ve siyaset bir arada çözülebilir mi,sadece yüksek sesli düşünüyorum.Ancak bilinmelidir ki siyasi yapı ve karakter ile teknokrat yapı ve karakter  ve çizgi bazı radikal farklılıklar gösterir.Teknokratta LİYAKAT ılmazsa olmazdır ya da olması gerekendir.Günümüzde böyle olmasa da.HAYIRLISI OLSUN.

  • Emekli20 Haziran 2019 11:36

    Özel Emekli Sandığı emeklilerine de Bayram İkramiyesi yolu açılır böylece ;)

  • Osman GÖÇER20 Haziran 2019 10:34

    CHP'liler gibi siyaset yapacaksa onlardan çok var. Sosyal Demokrat Halkçı Parti gibi bir siyetçi eksiği var Ülkemde.

  • cuma ünsal20 Haziran 2019 09:43

    ekonomik olarak olumlu olur,krizden kurtulabiliriz, 

  • Okan20 Haziran 2019 09:20

    Süper olur bence ülkenin ekonomisini yürütecek nadir insanlardan biridir.

  • penguen20 Haziran 2019 09:13

    Sonuna kadar berat reis

  • okn20 Haziran 2019 07:44

    insallah ak partiden siyasete girer. cok guzel insan.

  • Ali20 Haziran 2019 00:24

    Böyle bir adım atılır ise ekonomi her açıdan rahatlar isbank kıymetini bilmedi elbet bir bilen çıkar

  • Murat20 Haziran 2019 00:09

    Ozince nin istifası ndan sonra yerine gelebilecek tek aday Adana balı iken Füsun hanim i başa getirdiler yani sayın balı nin hakkını yediler .sayın balı nin ise açıklamaları hükümetin yanında tavır sergilemesi bunun olabilme ihtimali yüksektir. Ekonominin başına geçebilecek dışardan tek aday sayın balidir isbank ta yönetim kurulu başkanlığını ona vermediniz ama Erdoğan balı yi hazinenin basina başına geçirebilir birde ataturk hisseleri haklarının nasıl gasp edildiğini kamuya anlatacak tek isim sayın balı dir. zaman ne gösterecek hep beraber göreceğiz

  • ALAATTİN CAMGÖZ19 Haziran 2019 23:24

    girer ise kesin chp den girer yoksa girmez.