BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye açıklaması: Engelleyemeyiz----

ABD'den Türkiye açıklaması: Engelleyemeyiz

ABD'den Türkiye açıklaması: Engelleyemeyiz
13 Ekim 2019 - 18:45 www.finansgundem.com

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye'ninSuriye'nin kuzeyinde YPG/PKK'ya karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'nin kendilerini çok kötü duruma düşürdüğünü" anlatan ABD Savunma Bakanı Mark  Esper, şöyle konuştu:

"İtirazımıza rağmen şimdi Türklerin, ilk başta niyet edilen derinlikten daha da aşağıya ve batı ile doğuya doğru operasyonlarını genişleteceğini biliyoruz, ki bu da onların güvenli bölgelerini 30 kilometreden daha derin ve yaklaşık 440 kilometre genişliğe çıkaracak. Aynı zaman SDG'nin de son 24 saat içinde Ruslar ile Suriyelilerle bir anlaşma yaptığını görüyoruz. Bu da ABD askerlerini kuzeye hareket eden Suriye-Rusya ordusu ile güneye doğru ilerleyen Türk ordusu arasında bırakıyor. Bu bizi çok kötü bir duruma düşürüyor ve askerlerimizin güvenliği benim için önceliklidir."

Suriye'nin kuzeyinde durumun karmaşık hal alacağını belirten Esper, "Binden az sayıdaki askerimizi oradan güvenli bir şekilde, sahadaki kuvvetlerle ayrışarak bölgeden çekmeyi konuşuyoruz. Burada bir takvim vermek istemiyorum, olaylar orada saatlik değişiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"15 BİN KİŞİLİK TÜRK KUVVETLERİNİ ENGELLEYEMEYİZ"

ABD'nin mekanize kuvvetler, topçu kuvvetleri ve hava unsurları ile desteklenen 15 bin kişilik Türk kuvvetlerini engelleyemeyeceğini belirten Esper, Türkiye'yi müzakerelerde ikna etmeye çalıştıklarını ve bu konuda ilerleme kaydettiklerini düşündüklerini ancak bunun böyle olmadığını gördüklerini söyledi.

Türkiye'nin PKK ile mücadelesinin uzun yıllara dayandığını belirten Esper, YPG/PKK ile DEAŞ konusunda anlaşma yaptıklarında, Türkiye'nin başından beri bunu protesto ettiğini ifade etti.

ABD'li yetkililerin kendi Türk mevkidaşları ile görüşmelerinde Türkiye'nin kararlılığının farkında olduğunu anlatan Esper, "Türkiye'nin ilerlemesinin önüne Amerikan kuvvetlerini koymamamız gerektiğini değerlendirdik." dedi.

Esper, "Bizimle Kore'den Afganistan'a kadar birlikte savaşan, uzun dönemli NATO ortağımız Türkiye'ye karşı Orta Doğu'da bir savaş başlatamayız. Böyle bir durum söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş22 Ekim 2019 14:12

    türkün türkten başka dostu yoktur bunu kabul edin. ne arap sevicilik, ne ümmetçilik ne ab nede başka bir şey.   bolca eğitimli insan üretip kendimizi kalkındırmamız lazım , diğer türlü yok olur gideriz.

  • Ğggg13 Ekim 2019 22:38

    Suriye bir bataklık olmuş...ABD...Rusya..İran...Fransa...daha kimler var...kimin eli kimin cebinde belli deyil

  • Artur13 Ekim 2019 22:26

    15000 kişilik bir tabur o. Asıl 80 milyonluk ordumuzu görseniz. Bizim yanımızda olan her insan bir anda Türk askeri oluverir. Bulaşıcıyız biz.

  • EksikBilgi13 Ekim 2019 22:02

    Esper'in Fox News e verdiği bu röportajda, Erdoğan'ın izin istemediğini, sadece gireceklerini söylediğini de yazsanıza. Niye yarım veriyorsunuz. 

  • Borsasever13 Ekim 2019 20:21

    Bunun üzerine Borsada ralli başlar mı

  • halit ozbasli13 Ekim 2019 20:08

    Başında söylenecek olanı sonunda söylemiş...Esper, "Bizimle Kore'den Afganistan'a kadar birlikte savaşan, uzun dönemli NATO ortağımız Türkiye'ye karşı Orta Doğu'da bir savaş başlatamayız. Böyle bir durum söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

  • Gerçek vatansever 13 Ekim 2019 20:07

    Bizim bizden başka dostumuz yok..dikkatli olmak gerek...bir ayağımızın üstüne daha sağlam basabilsek eğitim işini çözebilsek şöyle 1,5-2 trilyon ihracat yapabilsek...daha o zaman kimse hırlayamaz Allah’ın izniyle

  • Ülkesini seven13 Ekim 2019 19:40

    Temkinli olmak gerek...Ne Amerikaya me Rusyaya güvenmek çok zor

  • Ali Veli13 Ekim 2019 19:30

    Adamlar açık açık savaştan bahsediyor. Şerefsiz oğulları. Neymiş bize karşı savaş başlatamazlarmış. Çünki eskiden gelen ortaklıkları varmış. Ulan sıkıysa başlatın!

  • Gariban ama yiğit kahraman13 Ekim 2019 19:02

    İşte!....Kahraman Mehmetçikler helal olsun sizlere,Allah korusun yardımcınız olsun